El Ball de Malcasats ultima la seva primera representació… i us n’avancem alguns detalls

JORDI SALVAT

A més d’obtenir aquestes declaracions del vicepresident del Ball de Malcasats i que dimecres vinent 1 de setembre, es posarà a la pell de l’alcalde Rovira, Gerard Ciuró, el Torredembarra Actualitat hem assistit a un dels assajos de la primera representació del Ball de Malcasats. En la Festa Major de l’any passat, aquella edició pandèmica en què els balls populars no van sortir, vam tenir un primer tast en forma de vídeo, però aquest 2021 ja podrem veure en acció aquestes quatre parelles d’antics oficis torrencs de llengua molt esmolada que interactuen amb les autoritats: l’alcalde, el cap de policia local i el mossèn. Hi haurà música, vídeos, però faltaran els vestits, que serà el gran objectiu de cara al 2022.

L’expectació al debut d’aquell nou ball torrenc és important si tenim en compte que les entrades es van esgotar només mitja hora després de posar-se a la venda. Que veuran els assistents a la representació d’aquest dimecres, a partir de les nou del vespre, a la plaça del Castell? Doncs des del Torredembarra Actualitat us podem fer algun avenç. Els versots del Ball de Malcasats repassaran els principals temes d’aquests darrers mesos. No hi faltaran referències a la Covid-19, però també donaran la seva particular visió del cas del xalet del carrer Mimoses, el futur de l’escultura Alfa-Omega, el final del tancament de la rotonda de l’autopista o la imminent construcció de la comissaria de Mossos d’Esquadra.

Els que us podem assegurar també és que la majoria de regidors i regidores rebran de valent i, com no, també la nostra vila veïna, d’Altafulla i un nou habitant seu, que aquest estiu s’ha fet més famós del que ja ho era. El Ball de Malcasats de Torredembarra està documentat des de 1849 i els treballs per a la seva recuperació van començar just abans de l’inici de la pandèmia, el gener de 2020, i van sortir a la llum l’abril de l’any passat. La majoria dels seus membres procedeixen d’altres balls, com els Diables, Serrallonga i els  Pastorets,

El onze integrants del Ball de Malcasats segueixen polint la seva primera representació amb els darrers assajos. Humor, ironia i sàtira a grans dosis. La cosa promet.

I com deia aquella… “Hasta aquí puedo leer”.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This