El Ball de Malcasats debuta amb un vídeo amb Anna Magrinyà, Guillem Pujol i Joan Torras com a grans protagonistes

REDACCIÓ – Torredembarra, 3/9/2020

El Ball de Malcasats ja va avançar fa uns mesos al Torredembarra Actualitat que volien estar presents d’una manera o una altra a la Festa Major de Santa Rosalia i aquest 3 de setembre han difós aquesta representació enregistrada d’onze minuts, que és un primer tast del que volen que sigui el ball parlat amb les parelles i el vestuari definit per la Santa Rosalia de 2021. Han decidit sortir a la vigília de la Festa Major perquè el Dia de Santa Rosalia ja hi ha els balls parlats amb més tradició: Ball de Diables i Ball de Serrallonga. Aquest any surten en format vídeo.

La sàtira i les referències a les notícies d’actualitat és molt present en aquest vídeo, amb l’exregidora Marta Magrinyà i els regidors Joan Torras i Guillem Pujol com a principals protagonistes dels “versos” del Ball de Malcasats.  També podem veure en acció dues de les tres autoritats que hi hauran: l’alcalde i el cap de la Policia Local.

Un dels membres del Ball de Malcasats, Gerard Recasens, explica que hi falta encara el braç religiós, que serà el mossèn , seguint la tradició històrica d’aquest tipus de balls parlats. El que han d’acabar de definir són les quatre parelles que actuaran i que representaran els diferents estrats socials -rics, pagesos, pescadors…-, adaptats a l’actualitat amb referents moderns i clàssics. També volen treballar molt a fons el vestuari i la caracterització per tenir-hi preparat pel 2021.

“Quan es permetin fer reunions de més de dues persones volem fer una reunió oberta perquè tothom qui vulgui es pugui apuntar al Ball o ser membre de l’associació. Estem acabant els estatuts i la setmana vinet ja els presentarem al Departament de Cultura”, explica Recasens. El Ball de Malcasats va començar la seva trajectòria el gener passat i van seguir treballant durant el confinament. Actualment són tretze membres, entre els qui actuen i la part tècnica.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This