S’ajorna el desallotjament de Les Naus fins després de l’1 de juliol

REDACCIÓ – Torredembarra, 14/6/2021

Aquest dilluns, 14 de juny, estava previst el desallotjament del Centre Social Ocupat Autogestionat (CSOA) Les Naus, després de la treva acordada entre la defensa legal del CSOA Les Naus i la propietat de l’immoble el 27 de maig, quan estava previst inicialment aquest desallotjament. La setmana passada, els ocupants van rebre una comunicació per la qual el desallotjament quedava obert i, segons ha pogut saber Torredembarra Actualitat al tancament no serà abans de l’1 de juliol. L’assemblea del CSOA Les Naus havia fet una crida a “protegir l’espai de forma activa” i havia organitzat una vermutada popular i diverses activitats davant aquest espai situat a Torredembarra a la carretera d’enllaç amb l’autopista que finalment van ser desconvocades.

Abans, el 27 de maig, una seixantena de persones es van concentrar a l’exterior de l’edifici ocupat per rebre la comitiva judicial i impedir-ne el desallotjament. Després de parlamentar amb la comitiva judicial, lla defensa legal del CSOA Les Naus es va acordar una treva de dues setmanes i mitja perquè els ocupants trobessin una alternativa, que encara no han trobat.

L’ordre de desallotjament l’ha emès un jutjat arriba després d’un llarg procés als tribunals, impulsat actualment per impulsa ANIDA OPERACIONES SINGULARES S.A., que, segons denuncien des del centre social, “no és més que una empresa creada per BBVA per especular amb actius immobiliaris” i que “ha emprès la seva maquinària judicial per rebatre l’espai que tant ens ha costat de crear.”

Aquestes naus industrials, ocupades des de 2014, s’han convertit en un espai de referència a la demarcació tarragonina  a través de tallers i jornades de tot tipus: antirepressives, mediambientals, solidàries, musicals, culturals així com anticareceràries, de sexualitat…  Ha acollit també presentacion de llibres i s’hi ha creat una biblioteca pròpia ambulant.

Foto: Una imatge de la concentració del passat 27 de maig. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This