CRÒNICA l Les Naus aconsegueixen ajornar el desallotjament fins el 15 de juny

JORDI SALVAT – Torredembarra, 27/5/2021

Matí tens al Centre Social Ocupat Autogestionat (CSOA) de Les Naus de Torredembarra. Una seixantena de persones s’han concentrat a l’exterior de l’edifici per rebre la comitiva judicial i impedir-ne el desallotjament, responent a la crida feta per xarxes socials i cartells. S’havia organitzat una xocolatada a les deu del matí, però a aquella hora només hi havia una vintena de persones. Poc a poc anava arribant més gent quan s’acostaven a les onze, l’hora que estava anunciada l’arribada de la comitiva judicial, fins arribat a una seixantena llarga de persones. A aquella hora només havia arribat un vehicle de Prosegur i dos treballadors de l’empresa. També hi havia un parell d’individus, vestits de negre i amb cara de pocs amics que no s’han volgut identificar.

No ha estat fins a dos quarts de dotze quan han arribat la secretària judicial i la procuradora que actuava en representació de la propietat. Han demanat la presència d’algun representant dels ocupes i han informat que la propietat de l’edifici el volia recuperar. La secretària judicial ha adoptat el paper de ‘poli bo’, interessant-se per les activitats que es realitzaven actualment dins l’edifici i si havien pogut parlar amb l’Ajuntament per trobar un espai alternatiu. Ha estat l’encarregada d’aixecar acta.

La procuradora, en canvi, s’ha trobat més còmoda amb el paper de ‘poli dolent’ i ha amenaçat amb demanar la presència del Mossos d’Esquadra, tot i que al final no han estat avisats. La presència de desenes de persones decidides a defensar amb els seus cossos la seva presència a l’edifici ho ha desaconsellat. També se l’ha vist parlar amb els dos “homes de negre”.

Finalment els ocupants han estat informats que se’ls concedia una pròrroga per trobar un espai alternatiu i s’ha marcat el 15 de juny com la data per fer el llançament. La comitiva judicial ha marcat i amb ells els dos treballadors de Prosegur i els misteriosos homes de negre. Una assemblea haurà de decidir ara quina serà la postura dels ocupants davant l’amenaça, ara sí, d’un desallotjament per la força. Han donat també les gràcies a les torrenques i els torrencs que aquest matí feiner de dijous s’han acostat a Les Naus a donar suport als qui des de fa set anys hi realitzen una activitat cultural alternativa amb una programació molt diversa. El proper dimarts tindrem un nou capítol de “Les Naus no es toquen”.

Foto: Una imatge dels concentrats a Les Naus aquest matí de dijous. / TDB

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This