OPINIÓ l Segur que no es podien evitar els botellots?

JORDI SALVAT

Fa unes setmanes que a les platges del Baix Gaià van en augment els botellots i els participants en aquestes festes il·legals. Les imatges que han deixat les festetes que es van celebrar -o més aviat perpetrar- el darrer cap de setmana han estat especialment sagnants en uns espais d’alt valor ecològic, com la platja de la Roca del Gaià o de Creixell. Realment no es podien evitar la seva celebració quan tothom del Baix Gaià mínimament informat sabia que es farien?

És evident que les policies locals dels municipis afectats no tenen els recursos humans i tècnics necessaris per fer front a aquestes festes cada cop més multitudinàries i amb una elevada agressivitat per part dels seus participants. Però, i els Mossos d’Esquadra? Segur que no es pot muntar un operatiu el dissabte a la nit per evitar aquests botellots?

El passat 14 de juliol vam arribar a comptar fins a 13 furgonetes de la BRIMO dels Mossos per desallotjar l’edifici ocupat i de les Naus de Torredembarra, on es van concentrar una desena de persones per “evitar” la presa de possessió de l’edifici per part de la propietat. Tocava a tres o quatre mossos per manifestant. Ens diran que són els protocols en aquest tipus de situacions. Doncs quant va costar en diners públics aquest “protocol” que defensava uns interessos privats, concretament d’un banc, en un desplegament més que sobredimensionat? No es pot muntar un “protocol” semblant -o amb un de més reduït i adequat a les circumstàncies segur que n’hi hauria prou- per evitar els botellots de cap de setmana al Baix Gaià, que afecten espais públics d’un alt interès natural?

Sembla que els Ajuntaments s’estan movent. Però la resposta haurà de venir de més amunt, del Govern de Catalunya, que té els recursos necessaris per afrontar situacions com aquestes. Si paguem impostos és amb l’objectiu que s’inverteixin en afrontar problemes, com aquests botellots. Sinó, ens els haurem de gastar recollint la merda que ens deixen i els efectes que puguin provocar  em el medi natural. No ens han dit sempre que és millor prevenir que curar?

Per cert, un mes després del macro-desplegament policial, a l’edifici de Les Naus la propietat no hi ha fet cap moviment.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This