Les mesures de l’Ajuntament de Torredembarra per acabar amb el problema de la brossa

JORDI SALVAT – Torredembarra, 10/8/2021

Aquest és el segon estiu consecutiu amb moltes queixes constants a causa de les deficiències en la recollida de la brossa a Torredembarra. Les denúncies d’alguns veïnes i veïnes per la saturació i la brutícia en algunes illes de contenidors sovintegen a les xarxes socials. Des de la Regidoria de Sostenibilitat es reconeixen problemes en algunes illes de contenidors concretes, com les ubicades al carrer Pere Badia, Joaquim Costa i Marítima Sud, i s’estan impulsant una sèrie de mesures per acabar amb aquesta situació.

La primera és la incorporació des d’aquest dilluns, 9 d’agost, d’un tècnic que dedicarà tota la seva jornada laboral a controlar els contractes de la recollida de residus i la neteja viària al municipi, que realitza a més la mateixa empresa, Nordvert. La seva feina és identificar aquests problemes del servei perquè es puguin solucionar. També hi ha moltes queixes sobre la neteja viària. “Fins ara els tècnics de cada regidoria no es comunicaven entre ells. Ara serà aquesta persona controlarà els dos serveis i es coordinarà amb les inspectors de via pública”, explica el regidor de Sostenibilitat, Joan Torras.

“Hem detectat algunes illes on la gent no recicla i s’acumulen els residus en els contenidors de rebuig i per això els ampliarem de dos a quatre i reforçarem altres illes amb més fraccions”, explica Torras, que denuncia l’incivisme d’una part de la població que diposita les bosses de la brossa fora dels contenidors i acaben produint un efecte crida que genera molta brutícia. Un altre problema detectat des de la Regidoria és un excés de poda als contenidors. “Hem ampliat enguany de dos a tres els dies de recollida de la poda i algunes setmanes hi hem hagut de dedicar cinc dies”, assenyala Torras.

A la Marítima també tenen detectat un problema d’uns veïns que mouen els contenidors de davant de la seva finca uns carrers enllà i el camió passa de llarg sense buidar aquesta illa, ja que no està al seu lloc. “Hem demanat als veïns que no els moguin i si segueixen sense fer cas haurem de  sancionar-los”, avisa Torras.

El regidor explica que la recollida de la brossa no s’ha modificat i que ho abordaran quan arribi la temporada baixa, de cara a què el proper estiu no es produeixin aquests problemes.

Sancions

De l’1 de gener al 12 de juliol d’enguany, la Regidoria de Sostenibilitat ha incoat un total de 72 expedients sancionadors per abocaments incontrolats al voltant dels contenidors de recollida d’escombraries. Es tracta d’abocaments en què s’ha pogut determinar qui n’és l’autor. D’aquests 72 actes, 57 s’han tramitat els mesos de juny i juliol (fins al 12 de juliol). Totes tenen en comú que els abocaments s’han produït malgrat que els contenidors no estaven plens. També hi ha hagut algun abocament incontrolat fora de les illes per part d’industrials, que també s’han investigat.

Fotos: Una illa de contenidors amb deixalles fora i, més a baix, on abocament en una zona boscosa al costat del pàrquing Lluiís Companys. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This