OPINIÓ l Quan ha d’estar oberta l’Oficina de Turisme de Torredembarra?

JORDI SALVAT

Aquest divendres a la tarda vaig anar a la seu de Turisme Torredembarra a canviar per regals dues butlletes premiades de la campanya “Rasca i guanya” . En cap moment m’havia plantejat trobar-me la porta tancada una tarda d’un divendres del mes de juny. A altres persones que vam coincidir allí els havia passat el mateix. Vaig penjar un tuit i post al Facebook amb la imatge de l’horari mostrant la meva sorpresa:

Som una població turística? He flipat bastant i no he estat l’únic! @TorredembarraTu @AjTorredembarra

La piulada ha tingut reaccions a favor i alguna en contra. Ja sabeu com són les xarxes socials. Una ha estat des de l’equip tècnic de Turisme informant dels horaris:

A l’Oficina de Turisme s’hi treballa presencialment des de maig de 2020 de dilluns a divendres de 7.30 a 14.30 h, tot i que l’horari d’atenció és de 9 a 14 h. Des del maig d’aquest any també està obert els dissabtes de 10 a 13 h. Com tots els estius, a partir del 23 juny i fins a mitjans de setembre l’Oficina s’obrirà de dilluns a diumenge, matí i tarda. Per altra banda durant l’any, es cobreixen tots els actes que s’organitzen en cap de setmana.

Són horaris que no trien els treballadors sinó que venen determinats pels recursos que s’hi dediquen des de l’Ajuntament. Més hores d’atenció al públic vol dir més personal i més finançament. Llavors aquests recursos s’han de treure d’alguna subvenció o retallant d’una altra regidoria. És una decisió política. Els tècnics fan la seva feina i la fan molt bé, reconeguda per professionals del seu sector. I ho han de fer amb canvis constants del regidor o regidora responsable, que arriba amb les seves pròpies idees i projectes. Quants regidors diferents de Turisme hi ha hagut la darrera dècada a Torredembarra! L’altre variable és el Covid-19, que serveix de comodí per justificar massa coses sovint injustificades, com retallades d’horaris o protocols molt bonics en la teoria però que no s’aguanten per enlloc a la pràctica.

Torredembarra és un municipi que basa gran part de la seva economia en el turisme, un sector que en les darreres dècades ha evolucionat cap a un protagonisme més important d’internet i les xarxes socials. Però l’atenció personal continua sent una demanda per part dels turistes i visitants de més edat, que coincideixen amb els que tenen més poder econòmic i que sovint es mouen fora de la temporada turística alta. Són els que es poden sorprendre també que en un cap de setmana d’inicis de primavera, durant el pont de desembre o un divendres de juny a la tarda l’Oficina de Turisme de Torredembarra estigui tancada.

No cal anar massa lluny, dins el mateix Baix Gaià, per trobar altres oficines de turisme que obren, per exemple, el cap de setmana per atendre els visitants i turistes que s’acostin. Una altra cosa és l’horari de treball dels tècnics de les àrees de turisme, que fan moltes més coses que atendre al públic, com és la planificació de productes i campanyes turístiques, la coordinació amb altres ens i administracions o les inevitables tasques burocràtiques.

Un dels objectius dels municipis com Torredembarra des de fa molts anys és la desestacionalització del turisme, massa concentrat en un espai de temps molt curt en el punt àlgid de l’estiu i aconseguir captar turistes i visitants fora de temporada. No és lògic que l’oficina de turisme tingui uns horaris més amplis que els actuals? Però això vol dir destinar-hi més recursos. És a dir, més diners.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This