El 24è Open Internacional d’Escacs de Torredembarra arrenca el 29 de juny superant novament el centenar d’inscrits

REDACIÓ – Torredembarra, 27/6/2024

L’Open Internacional d’Escacs de Torredembarra arriba aquest estiu a la seva 24a edició consolidat com un dels tornejos de referència a l’estiu al nostre país. Es disputarà del 29 de juny al 7 de juliol al Pavelló Municipal Sant Jordi i, quan encara no ha finalitzat el termini d’inscripció, ja s’han superat el centenar d’inscrits.

Durant la presentació del torneig la regidora d’Esports, Activitat Física i Salut, Berta Castells, ha agraït i felicitat al Club d’Escacs Torredembarra tant per difondre els escacs a la Torre així com per l’organització del torneig, únic per les seves característiques a la demarcació de Tarragona.

Per la seva banda, el director del torneig que organitza el Club d’Escacs Torredembarra, Jordi Salvat, ha destacat que entre els participants al campionat torrenc trobem un gran mestre internacional, dos mestres internacionals, quatre mestres FIDE i deu mestres catalans. Participaran escaquistes de cinc països diferents, com són, a més de l’Estat Espanyol, França, Colòmbia, Turquia i Cuba.

Salvat ha afirmat que és molt important tornar a situar-se per damunt del centenar d’inscrits i ja s’encadenen les darreres quatre edicions per damunt d’aquesta xifra. “Hi ha molts jugadors que són fidels any rere any i altres que ho proven i així coneixen també Torredembarra i molts repeteixen”, ha assenyalat Salvat.

Dos campions busquen el segon títol

En aquests moments, el número u del rànquing és el mestre FIDE Albert Castillo, guanyador de l’Open Internacional d’Escacs de Torredembarra el 2022 i el segueix el mestre internacional vilanovenc Josep Antoni Lacasa, vencedor el 2023. En tercer lloc està el mestre internacional barceloní Antonio Torrecillas, que l’any passat va liderar el torneig torrenc fins a la penúltima ronda.

Entre els primers caps de sèrie està el gran mestre d’origen ucraÍnès Ruslan Pogorelov i una de les principals promeses dels escacs ebrencs, Gerard Añó, que en la passada edició ja va ser tercer a Torredembarra. En el campionat també participarà l’actual campió de Catalunya sub-12, l’ampostí Gerard Tallada.

El torneig està Integrat en el XX Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs. Es disputa en grup únic pel sistema a nou rondes. El ritme de joc serà de 90 minuts per jugador amb un increment de 30 segons per jugada des de la primera. Les partides comencen a les 16.30 hores, excepte la última ronda, diumenge dia 7, que serà a les 9.30 hores. Les inscripcions finalitzaran el 27 de juny a les 21 hores.

El campionat repartirà gairebé 3.000 euros en premis, dels qual el primer classificat s’emportarà 700 euros; el segon, 450, i el tercer, 300. Hi ha trofeus i premis en metàl·lic per als primers classificats de diferents categories. Els trofeus són obra de l’artesà local Josep Font i estan inspirats en una de les peces dels escacs, l’alfil.

La partides dels cinc primers taulers es retransmetran per internet i l’entrada al local de joc és lliure. El torneig torrenc, que es va començar a celebrar l’any 1999, és l’únic d’aquestes característiques que es disputa a la demarcació de Tarragona. Precisament, el director del torneig, Jordi Salvat, ha posat la mirada en l’edició de l’any vinent, que serà la vint-i-cinquena i espera que sigui un torneig especial aprofitant aquest primer quart de segle de trajectòria.

L‘Open està organitzat pel Club d’Escacs Torredembarra amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torredembarra a través de la Regidoria d’Esports.

Foto: La regidora d’Esports, Activitat Física i Salut, Berta Castells, i el director de l’Open Internacional d’Escacs de Torredembarra, Jordi Salvat / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This