El CE EL Catllar assoleix la permanència a Primera Catalana i es manté com l’equip de referència del Baix Gaià

JORDI SALVAT

El CE El Catllar ha signat una gran segona volta i ha tornat a assolir l’objectiu marcat a inici de temporada: la permanència a la Primera Catalana. Va haver de patir fins la darrera jornada i, després de guanyar el Sarrià per 2-1, esperar una combinació de resultats que li va assegurar una nova temporada més com el club de futbol del Baix Gaià que juga en una categoria més alta. El fet de no ser el pitjor cinquè dels grups de Primera Catalana els va estalviar estar pendents fins a darrera hora dels descensos compensats. El CE Catllar va quedar dotzè classificat amb 36 punts, fruit de 9 victòries, 9 empats i 12 derrotes, amb 49 gols a favor i 49 en contra.

La primera volta va estar marcada per les lesions de jugadors claus que va obligar a recórrer al filial de Quarta Catalana per completar les convocatòries i l’equip groc-i-blau va quedar encallat a la cua de la classificació. La reacció a la segona volta, amb 27 punts sumats, li va permetre remuntar posicions i sortir del descens la darrera jornada. “El que he fet l’equip aquesta temporada té un mèrit enorme, ja que hem hagut de superar lesions molt importants i som el pressupost més baix de la categoria”, afirma el president de l’entitat, Cesc Armengol. I és que el CE El Catllar ja porta cinc temporades seguides a Primera Catalana, després de l’ascens assolit la temporada 2018-2019.

Canvi a la banqueta

De cara a la temporada vinent es produirà un relleu a la banqueta, després que Àlex González hagi posat fi a la seva segona etapa al club catllarenc per anar al Valls. Tres temporades en què ha assolit la permanència. El tàndem format per Raúl Salguero i Marc Vela, procedents del Futbol Base Reus, dirigiran el CE El Catllar. Segons explica el president de l’entitat, volen mantenir la base de la plantilla actual i reforçar-la amb jugadors joves gràcies al coneixement d’aquest àmbit per part dels nous entrenadors.

Estiu electoral

El proper 27 de juny, el CE El Catllar celebrarà l’assemblea ordinària que convocarà les eleccions un cop la directiva liderada per Armengol hagi complert el mandat de quatre anys. L’actual president ha confirmat que optarà a un segon mandat perquè ell i el seu equip estan molt il·lusionats amb el centenari del l’entitat, que se celebrarà el 2026, i ja estan preparant alguns actes i activitats, com l’edició d’un llibre de la història del club. “L’objectiu és celebrar el centenari a Primera Catalana, però som conscients que és complicat. Som el pressupost més baix de Primera Catalana, però lluitarem per aconseguir-ho com hem fet fins ara”, afirma Armengol.

L’Atlètic Roda de Berà torna a Segona i la UE Creixell puja a Tercera

L’Atlètic Roda de Berà s’ha proclamat aquesta temporada campió de lliga del Grup 17 de la Tercera Catalana i ha tornat a Segona Catalana. L’ascens el va certificar en la darrera jornada després de derrotar per un contundent 5-0 el Base Pallaresos. D’aquesta manera, el conjunt rodenc recupera la categoria només un any després d’haver-la perdut.

En canvi, el Torredembarra, que va lluitar per l’ascens a Segona fins les darreres jornades, no va assolir l’objectiu. En la darrera jornada els blanc-i-blaus van empatar contra l’Alcover (3-3). La victòria del Roda de Berà feia insuficient una hipotètica victòria dels del la capital del Baix Gaià. El Roda de Berà ha acabat primer amb 67 punts i el Torredembarra, segon amb 63. El fet de sumar només dos punts en les darreres tres jornades ha deixat la UD Torredembarra sense l’anhelat ascens, davant d’un Atlètic Roda de Berà que ha acumulat tres victòries. L’Altafulla ha estat 6è amb 49 punts i la Riera, 14a amb 30 punts, ha esquivat el descens.

Un altre ascens històric ha estat el de la UE Creixell, que puja a la Tercera Catalana després de superar l’Athletic Cubelles en la final de la promoció d’ascens (0-2) del Grup 28 de Quarta Catalana. Després que el club recuperés el futbol amateur l’estiu del 2019 i de cinc temporades consolidant el projecte en la darrera categoria del futbol català, l’equip del Baix Gaià ha aconseguit l’objectiu de pujar de categoria.

Foto: Els entrenadors del CE El Catllar la temporada vinent seran Raúl Salguero i Marc Vela. / CE EL CATLLAR

Hemeroteca

Tweets recents

Share This