La selecció espanyola de futbol platja, amb tres torrencs a les seves files, campiona del Classificatori Europeu

REDACCIÓ – Torredembarra, 28/6/2021

La selecció espanyola absoluta de futbol, amb Llorenç Gómez, Eduard Suárez i Adrián Frutos, tres jugadors de Torredembarra a les seves files, s’ha assegurat una plaça a la Súper Final de l’Euro Beach Soccer League (EBSL), amb el passaport al Mundial de Moscú 2021 i, per si encara no en tenia prou, amb el títol del classificatori sota el braç després de vèncer Ucraïna per 5-2 en la final. En semifinals, el combinat estatal va derrotar Bielorússia per 3-1.  El torneig es va disputar a la localitat portuguesa de Nazaré.

El jugador torrenc Llorenç Gómez, autor del 5-2 a la final, explica que “els objectius estaven ben clars des de la primera concentració del passat mes de febrer i és el que hem inculcat als jugadors des d’aleshores”. El míster assumeix el paper del cos tècnic com a guia en la persecució d’aquestes fites “a base de treball, de sacrifici i de centrar-nos en el jugador de forma individual perquè pugui entendre, assimilar i posar les seves millors condicions al servei del col·lectiu”. Assegura que “això, la fortalesa mental i la gran família que s’ha format és el que ha primat en tot moment i el que ens ha permès superar les adversitats en moments determinats com van ser el partit davant de Polònia o davant d’Itàlia”. Parla “d’un classificatori molt complicat amb seleccions molt potents en el qual era molt difícil aconseguir una plaça”. Es mostra molt satisfet amb els jugadors i els anima a seguir treballant com fins ara.

Una satisfacció que comparteix plenament el 10 de ‘La Roja’. Llorenç Gómez reconeix que es tracta “d’una de les concentracions més espectaculars” que ha viscut en els gairebé deu anys que porta vestint els colors de la Selecció Espanyola. Destaca “l’energia, la unió, l’esperit de grup, el suport incondicional entre uns i altres, i les ganes de treballar pel company”. “Un escenari impressionant -afegeix- i digne d’admirar”. També ressalta “l’equilibri perfecte entre jugadors veterans, madurs i joves, en què cadascú aporta el seu granet de sorra”, i dedica el seu màxim agraïment a l’staff que “ens ha fet creure i ens ha inculcat que el col·lectiu està per sobre de les individualitats”.

Després de tants mesos de feina, aquesta és la recompensa. I és que volien demostrar la majestuositat de la seva candidatura i ho han aconseguit amb escreix. Per Llorenç, és “l’inici d’una etapa preciosa que només dependrà de nosaltres, del nostre esperit i de la nostra exigència”. Reconeix que “no és fàcil estar aquí” i recorda que és la primera vegada en tota una dècada amb el combinat nacional que aconsegueix fer-se amb el Qualifier. Un premi que el motiva encara més a “seguir treballant, esforçant-me, creixent i buscant aquells petits detalls que marquen la diferència per poder seguir fent passes endavant”. L’alimentació, el descans, la recuperació o el saber posar el focus on toca són altres dels aspectes que l’ajuden a seguir evolucionant.

Després de la gran demostració oferta a Nazaré, Espanya escala posicions al ranking mundial i ascendeix fins la 5a plaça, per darrera de Portugal, Brasil, Itàlia i Rússia. El qualifier, a més, també ha concedit a Salvador Ardil (Chiky) el títol de Millor Jugador del campionat.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This