Consells pràctics per a la cura dels llavis tallats

EVA REMOLINA / AMIC – 16/3/2024

Els llavis tallats solen ser el resultat de la sequedat i la deshidratació de la pell dels llavis. Aquests factors poden ser causats per diverses raons, incloent-hi:

Exposició als elements: El vent, el fred i el sol poden contribuir a la dessecació dels llavis, especialment si no es protegeixen adequadament amb bàlsams o protectors solars labials.

Ressecament: Sovint, la manca d’humitat en l’ambient, especialment durant els mesos d’hivern, pot provocar una deshidratació dels llavis.

Hàbits perjudicials: L’abús del tabac o el consum excessiu d’alcohol pot afectar negativament la salut dels llavis, augmentant el risc de tallades i sequedat.

Prevenir els llavis tallats és preferible a tractar-los una vegada s’han produït. Algunes mesures preventives poden ser:

Hidratació constant: Mantenir els llavis hidratats és clau per prevenir les tallades. Utilitza bàlsams labials o protectors solars labials amb freqüència, especialment en condicions climàtiques extremes.

Beure prou aigua: Mantenir-se ben hidratat des de dins també és important per a la salut dels llavis. Beure prou aigua al llarg del dia ajuda a mantenir la pell hidratada.

Evitar els hàbits perjudicials: Redueix o evita el consum de tabac i alcohol.

Protecció solar: Empra protectors solars labials amb un factor de protecció adequat per protegir els teus llavis de la radiació UV del sol, especialment en els mesos d’estiu.

Malgrat les precaucions, és possible que se’t tallin els llavis. Quan això succeeix, és important tractar-los adequadament per accelerar el procés de curació i alleujar el malestar. Aquí tens alguns consells útils:

Prepara la zona afectada, rentant amb aigua i sabó per prevenir infeccions.

Aplica un bàlsam labial amb ingredients com la mantega de karité o la vitamina E per mantenir la pell dels llavis suau i accelerar la curació.

Evita tocar la ferida: ja que això pot empitjorar la irritació i retardar la curació.

Utilitza remeis naturals com olis naturals (de coco, d’ametlles dolces…) per ajudar a calmar i reparar els llavis tallats.

Consulta a un professional: Si no milloren les ferides al cap de tres o quatre dies, és aconsellable consultar a un professional de la salut, com un dermatòleg o un metge de capçalera.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This