Torredembarra demana una quarta escola perquè 7 de les 9 línies escolars sobrepassen o estan al límit de les ràtios

REDACCIÓ – Torredembarra, 26/3/2024

El municipi de Torredembarra té actualment 3 escoles, però les dades del Departament d’Educació posen de manifest la massificació dels centres escolars, sent necessària una quarta escola, demanda que ja ha fet arribar l’Ajuntament a la Generalitat. Si s’engloben les 9 línies de nivell d’infantil i primària, 7 sobrepassen o estan al límit de les ràtios que marca el mateix Departament. Concretament, en 4 línies sobrepassa el nombre d’alumnes per aula: a I4 amb 4, 1r amb 10, 3r amb 5 i 5è amb 12. A més, 3 estan al límit de traspassar les ràtios: a 2n on hi ha 1 vacant, a 4t on no hi ha cap vacant i a 6è on hi ha 2 vacants.

“Les escoles de Torredembarra no tenen capacitat d’absorbir més alumnes. Estar per sobre de la ràtio ha de ser una excepció i no un fet habitual, la situació és insostenible”, ha assegurat el regidor d’Educació, José García, que  ha explicat que tot i que no és un tema de la seva competència, exploraran totes les vies per tenir la quarta escola. De fet, ja han començat els tràmits pertinents per demanar-ho i fer una petició oficial. Tot i això, la Regidoria ja han traslladat la necessitat als Serveis Territorials a Tarragona del Departament d’Educació, que estudiaran la demanda.

A més, un cop iniciat el curs continua l’arribada de nous alumnes. Durant el curs 2022-2023 van entrar a tots els centres educatius del municipi 124 alumnes nous quan ja havia començat. En canvi, aquest curs escolar ja se n’han matriculat 84 només a infantil i primària. Tot plegat, ha fet activar les alarmes als centres torrencs. A l’Antoni Roig no hi ha més aules per poder incrementar l’alumnat, al Molí de Vent han demanat habilitar l’antiga casa de la conserge en una aula polivalent i a l’Antina al voltant de 70 alumnes han de dinar a la seva aula perquè no hi caben al menjador perquè té una capacitat de 90 infants i amb 3 torns no donen l’abast. El regidor d’Educació ha lamentat: “S’està ressentint molt l’educació, de fet els equips directius dels centres ens ho estan dient”.

Foto: Una imatge de l’Escola Antoni Roig, una de les tres del municipi. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This