Nova etapa del Polígon Industrial Roques Planes amb la renovació de la junta de l’Associació d’Empresaris

REDACCIÓ

Aquest any 2023 ha significat un doble canvi al voltant del Polígon Industrial Roques Planes de Torredembarra. A finals del mes de març de l’any passat hi va haver canvis a la junta directiva de l’Associació d’Empresaris del Polígon Roques Planes i Xavier Valldossera va deixar la presidència després de sis anys, dos mandats en el càrrec. La nova presidenta és Laura Rodríguez, de Neumáticos Torredembarra.

A l’Ajuntament de Torredembarra també s’ha produït un relleu en el regidor que s’encarrega del Polígon Roques Planes. Durant vuit anys, el màxim interlocutor del consistori torrenc en els afers que afecten el polígon havia estat el regidor d’Hisenda, Comerç, Indústria i Activitats, i d’Urbanisme, Josep Maria Guasch. Però des del mes de juny passat, les competències relacionades amb aquest espai industrial recauen en l’actual alcalde, Eduard Rovira,  a través de la regidoria de Promoció Econòmica.

Rovira explica que, com els darrers anys, no hi ha prevista cap gran inversió al Polígon Roques Planes, però que els pressupostos municipals compten amb una partida específica per afrontar petites actuacions que els demanin els empresaris en el polígon, com és la conservació i el manteniment, l’asfaltatge i la senyalització viària. També des d’altres àrees, com Via Pública, hi ha part de la partida que es destina a aquest espai.

Pendents de la Comissió d’Urbanisme

En els propers mesos la Comissió d’Urbanisme de Tarragona ha de donar llum verda a un dels grans canvis que ha tingut el Polígon Industrial Roques Planes, que és la modificació puntual del Pla d’Ordenació urbana municipal (POUM) per part del ple municipal de l’Ajuntament amb l’objectiu d’ajustar les superfícies mínimes que s’exigeixen per a la implantació d’activitats a la zona industrial. L’objectiu de la modificació, iniciada fa tres anys, és descongestionar els nuclis més urbans d’algunes activitats que poden tenir millor encaix al polígon industrial i fins ara no s’hi podien instal·lar perquè les superfícies mínimes eren massa elevades per als seus negocis.

En aquest sentit, la configuració anterior de parcel·lació mínima i limitació d’activitats al polígon industrial impedia que les activitats industrials de superfícies inferiors a 500 m2 s’hi poguessin instal·lar, ja que només es permetia una activitat econòmica per parcel·la. Amb la modificació aprovada, es permeten dues activitats econòmiques per parcel·la, mantenint-se la parcel·la mínima en 500 m2. Ara falta que ho aprovi la Comissió d’Urbanisme de Tarragona perquè pugui ser una realitat.

Pe altra banda, a inicis del mes d’abril està prevista la primera reunió de treball entre l’Ajuntament i la nova la junta directiva de l’Associació d’Empresaris del Polígon Roques Planes, després d’una primera presa de contacte més protocol·lària quan hi va haver la presa de possessió de la nova directiva. Serà el moment que els empresaris facin arribar al consistori les seves demandes i millores que consideren que necessita el polígon.

Un segon accés

El Polígon Roques Planes disposarà en un futur proper d’un nou accés gràcies a les obres de reurbanització de l’entorn del futur CAP, a la carretera de la Riera, amb la construcció d’una rotonda. Rovira afirma que serà una millora en la mobilitat de la zona que afectarà de manera positiva el polígon.

El que no sembla imminent ni molt menys és l’ampliació del polígon a l’altra banda de la carretera, un projecte que fa anys que se’n parla, però que depèn que els propietaris dels terrenys desenvolupin el pla urbanístic. Si que hi ha hagut alguna gran empresa interessada a instal·lar-se en aquest espai, però fins ara no hi ha hagut cap proposta ferma. No oblidem que la ubicació del polígon torrenc és immillorable, a amb accés a l’autopista AP-7 i a la carretera N-340 a menys d’un quilòmetre.

Avança la urbanització del darrer sector

Hi ha una part del Polígon Roques Planes en què hi ha diverses naus -una de les quals ara alberga el local dels Nois de la Torre- però mai s’ha fet el procés d’u

rbanització que ja fa més de tres dècades es va fer a la resta del polígon. Es tracta d’un espai de 16.400 metres quadrats on hi ha deu finques que pertanyen a vuit propietaris diferents.

El regidor d’Urbanisme, Javier Perellón, explica que properament es portarà a terme una reunió amb els propietaris de les naus i parcel·les per a desencallar la reparcel·lació i urbanització del sector. El principal escull és la compensació entre als propietaris per la zona verda que han de cedir a l’Ajuntament seguint la legislació urbanística actual.

Un cop estiguin resoltes les al·legacions dels propietaris i hi hagi acord entre ells, es podrà licitar el projecte d’urbanització del sector per dotar aquest espai de voreres, asfaltatge i els serveis necessaris. Perellón assenyala que aquest projecte d’urbanització és imprescindible perquè els propietaris puguin demanar llicències d’activitat diferents a les que tenen actualment.

Fotos: A dalt, una imatge el Polígon Industrial Roques Planes de Torredembarra i, a baix, una imatge de les naus del sector del polígon que encara està pendent del procés d’urbanització. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This