La brossa torna a generar un intens debat al ple de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 21/3/2024

El servei de recollida de la brossa ha tornat a ser un dels temes destacats en el ple ordinari del mes de març, que s’ha celebrat aquest dijous a l’Ajuntament de Torredembarra. Ho ha estat perquè l’equip de govern va portar a aprovació la incoació de penalitats a l’empresa concessionària del servei, Prezero España, per alguns incompliments en les condicions del contracte. Un debat que es va produir amb el rerefons de la vaga en el servei de recollida que han convocat els treballadors de l’empresa entre Dijous Sant, dia 28 de març, i el dimarts 2 d’abril.

El regidor de Residus i Neteja Viària, Raúl García, va explicar que, entre aquests incompliments, hi ha que no es van realitzar algunes neteges de contenidors, l’abocament de residus especials en una bateria de resta o que l’empresa va facturar tot el servei durant els dies en què es va fer vaga al mes de gener quan només no havia d’haver fet pels serveis mínims. En aquest sentit, García va assegurar que “el dret a vaga no té res a veure amb la sanció” i que “les penalitats són contra l’empresa, no contra els treballadors”.

Des de l’oposició es va celebrar que se sancionin els incompliments del contracte, però també es va dir que amb l’anterior concessionària, Nordvert, també es podia haver fet en altres situacions. Des de la CUP i des d’Alternativa Torredembarra, els regidors Toni Sacristan i Carles Fuxet van comentar que si el servei estigués municipalitzat seria més fàcil fiscalitzar-lo. El regidor de Vox Javier Ramírez va afegir que l’empresa ha comès més incompliments que no s’han inclòs en aquestes penalitats, mentre que la regidora del Partit Popular Núria Gómez reclamava que es convoqui la comissió del servei de la brossa i també que es respecti el dret a vaga dels treballadors.

Declaració de nous BCIL

A més, d’aquest punt, el ple va tractar altres qüestions. Per exemple, es va aprovar de manera definitiva la declaració de Béns Culturals d’Interès Local de la vil·la romana del Moro, el conjunt arqueològic de la Sort, format per la capella de la Sort i el Camí Fondo, i les pedreres dels Munts i el Roquer, que inclouen la pedrera del Canyadell, la de la zona de Cal Mercader i Punta de la Llanxa i la pedrera de la Roca Foradada. D’aquesta manera, segons va explicar el regidor de Cultura i Patrimoni Cultural, Daniel Pujol, això permetrà optar a subvencions per fer millores en el patrimoni.

En l’àmbit esportiu, es van aprovar les bases per a l’atorgament de les subvencions esportives, amb un total de 120.000 euros, i també es van aprovar canvis en el preu dels abonaments de la piscina d’esbarjo aquest estiu. La instal·lació obrirà per aquest ús només els caps de setmana fins al 12 d’agost a causa de les obres de cobriment de la piscina nova. És per això que s’ha decidit reduir els preus dels abonaments.

Finalment, l’alcalde va presentar les xifres de la liquidació de l’exercici 2023, on destaquen els 810.000 euros de romanent de tresoreria disponible (a l’espera de saber a què es podrà dedicar) i que la ràtio d’endeutament és del 48,1%.

Foto: Una imatge del ple de Torredembarra. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This