Tots els grups municipals de Torredembarra signen una declaració institucional de suport a la mobilització de la pagesia

REDACCIÓ – Torredembarra, 6/3/2024

Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Torredembarra han signat una declaració institucional de suport a la mobilització de la pagesia. Així es va acordar en la darrera sessió plenària, que va tenir lloc el 22 de febrer, en què els grups del PP i de la CUP van acceptar retirar les seves mocions amb el compromís de tots els grups de consensuar una declaració institucional.

El text de la declaració signat per ERC, el PSC, Junts, el PP, VOX, l’Alternativa Torredembarra i la CUP:

Declaració Institucional de la Corporació Municipal de Torredembarra de suport a la mobilització de la pagesia

Per la nostra pagesia, el fet de sobreviure ha esdevingut des de fa uns anys una tasca cada cop més difícil i feixuga; les reduccions dels preus de compra al camp per sota del preu de cost, l’augment d’importacions de productes agrícoles de països amb normatives menys restrictives i l’excés de tràmits burocràtics amb la bretxa digital que aquests comporten són exemples de les principal problemàtiques. Problemàtiques que amb l’afegit de la creixent crisi climàtica i sequera comporten una pèrdua de collites que augmenta de forma exponencial.

En conseqüència; la desaparició de petites i mitjanes explotacions, la davallada de la pagesia, l’augment de la mitjana d’edat de la població activa del sector, la manca de relleu generacional i el despoblament rural són una realitat cada dia més preocupant.

Per tant, cal tenir en compte la importància el sector agrari i agroalimentari a la província de Tarragona. Cal posar en valor la feina dels nostres agricultors i ramaders ja que aquesta ens dona una seguretat alimentària privilegiada i recordar com en moments tant durs, com el que va suposar la pandèmia, van estar al nostre costat i no van defallir en cap moment mostrant un impactant desplegament d’estratègies i resiliència exemplars.

D’aquesta manera, és necessari que la societat i totes les administracions s’impliquin per recolzar aquest sector que ens garanteix, a banda de la producció d’aliments, la continuïtat de la vida més enllà de les àrees metropolitanes i la preservació del paisatge rural.

És per tot això, que des de l’Ajuntament de Torredembarra, volem mostrar la nostra solidaritat i suport ferm a la pagesia i a les mobilitzacions d’aquests darrers dies, reconeixent la importància de defensar els interessos del sector agrari i la sobirania alimentària i, per altra banda, instar a l’adopció de polítiques actives per revertir la crisi del sector.

Foto: La pagesia rep el suport de tot el ple torrenc. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This