Els carters es manifestaran el 4 de març per denunciar la situació límit en el servei de Correus del Baix Gaià

REDACCIÓ – Torredembarra, 2/3/2024

Des que Correus va passar a formar part ja fa més de dues dècades del grup d’empreses de l’Estat SEPI, el servei ha anat degradant i en algunes zones la situació s’ha agreujat els darrers anys. Un cas paradigmàtic és el del Baix Gaià i el nivell de precarietat dels seus treballadors ha augmentat tant que han dir prou i aquest dilluns, 4 de març, portaran a terme una acció reivindicativa a Torredembarra, des d’on s’organitza el repartiment de cartes i paquets postals a la localitat i  els municipis del voltant.  A les vuit del matí, hora en què comencen a treballar, es concentraran, acompanyats de representants sindicals, al magatzem del carrer Mercat i aniran fins a l’oficina del passeig de la Sort. Tenen previst fer un esmorzar reivindicatiu-

“Hem tingut coneixement que l’empresa pública de Correus està duent a terme una retallada en la contractació que està deixant sense cobrir l’ocupació estructural, així com els permisos i qualsevol mena d’absència dels treballadors i treballadores a la localitat de Torredembarra. Una situació que es manté amb el temps amb recorreguts més amplis i càrregues excessives de treball amb el 35% menys de la plantilla, i que en algun moment no arriba al 50% de la mateixa provocant acumulació i retard dels objectes per al repartiment amb el perjudici per la ciutadania”, denuncien des del sindicat CCOO.

Concretament a la localitat de Torredembarra té 8 seccions que concentren els serveis rurals de 9 pobles com també el servei de repartiment d’Altafulla amb 2 seccions. En el torn de tarda de repartiment hi ha 1 jornada completa i 5 de parcials de 4 hores que aquest donen servei a Torredembarra Altafulla i els pobles amb totes les urbanitzacions que depenen del repartiment.

Des de CCOO exigeixen que s’adoptin les següents mesures, que entenen necessàries per a garantir la prestació dels serveis postals i la seva permanència en aquest municipi de Torredembarra.

-Afrontar diligentment la cobertura dels llocs estructurals a la Unitat de Repartiment de Torredembarra i serveis rurals necessaris per oferir un servei de qualitat a la ciutadania.

-Complint els paràmetres de qualitat determinats per llei, el correcte exercici de la prestació dels serveis postals.

-Mantenir la qualitat de les condicions laborals, garantint una plantilla amb prou treballadors i treballadores que permeti les corresponents substitucions per malaltia, permisos o vacances.

Exemples d’un servei precaritzat

Torredembarra Actualitat ja pogut parlar amb treballadors de Correus a Torredembarra i es queixen que “estan estressats, amb baixes, per la sobrecàrrega de feina i desmotivats”. “Aquest fet ens impedeix repartir el correu amb normalitat i en els terminis adequats i els usuaris es veuen greument perjudicats: citacions mèdiques caducades, recàrrecs de pagaments per factures o impostos que arriben fora de termini i altres problemes”, denuncien.

El més greu és que hi ha barris de Torredembarra on actualment no es fa el repartiment per aquesta manca de carters/es, com són el nucli antic, l’Eix comercial, les Marítimes Nord i sud i les Àmfores. Però els problemes no són exclusius de la capital del Baix Gaià, sinó que, pe exemple, a Altafulla només hi ha un dels dos carters assignats per les contínues baixes intermitents d’un d’ells, o a Creixell els dos que hi ha sovint han de deixar de repartir-hi per fer-ho a Torredembarra.

A la Riera, hi ha un carter que cobreix també Ardenya i ha d’obrir l’oficina, però ara principalment reparteix a Altafulla. Al Catllar hi hauria d’haver tres carters, però en realitat només n’hi ha dos -un amb continuades baixes intermitents-, que s’alternen per obrir l’oficina i cobrir gairebé una trentena d’urbanitzacions.

Els treballadors esperen que els Ajuntaments els facin costat en les seves reivindicacions perquè qui al final acaba pagant les conseqüències d’aquesta situació és la ciuitadania.

Foto: El magatzem de Correus de Torredembarra està al carrer del Mercat. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This