S’arrangen els cartells informatius de les zones de nidificació del corriol camanegre als Muntanyans

REDACCIÓ – Torredembarra, 19/4/2023

La Regidoria de Sostenibilitat de Torredembarra ha dut a terme recentment l’arranjament dels cartells informatius de les zones de nidificació del corriol camanegre a l’Espai d’Interès Natural dels Muntanyans. Concretament, s’ha actuat sobre un total de nou cartells amb substitució de bases de xapes rovellades per llistons de fusta reciclada, la recol·locació d’alguns per situar-los en una alçada idònia i el canvi de vinils.

El corriol camanegre és una espècie protegida que fa niu a la sorra, a Torredembarra a l’Espai d’Interès Natural dels Muntanyans i també a les zones dunars de la platja de la Paella. De fet, fa uns dies ja es va detectar la primera posta d’aquest ocell protegit, a la Paella. En aquest sentit, cal tenir present que l’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Sostenibilitat, ha iniciat enguany el projecte de conservació del Corriol camanegre (Xaradrius alexandrinus) al litoral del municipi que desenvolupa localment l’entitat Grup d’estudi i protecció dels ecosistemes catalans (GEPEC-EdC).

L’actuació consisteix en l’execució del projecte de conservació i suport a l’Ajuntament de Torredembarra en la conservació d’aquesta espècie en el litoral de Torredembarra. En especial, en l’EIN platja de Torredembarra-Muntanyans i la platja de la Paella, del mes de març fins al mes d’agost.

Foto: Una imatge de zones de nidificació del corriol camanegre als Muntanyans. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This