CRÒNICA l Esquerra presenta la candidatura més esportiva per a l’esprint final a Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 19/4/2023

“Això és un equipàs olímpic! És la candidatura més esportiva de Catalunya i sinó segur que està entre les més esportives”, així definia l’exconseller Raül Romeva la llista d’Esquerra Republicana a Torredembarra. Romeva ha estat aquest dimecres, 19 d’abril, l’encarregat de cloure l’acte públic de presentació de la candidatura que vol mantenir quatre anys més l’alcaldia en mans d’Eduard Rovira. Els deu primers membres ja feia un parell de setmanes que es coneixien i la resta de la llista no ha deparat cap gran sorpresa: cares conegudes de fa anys, un fons d’armari que té Esquerra amb una continuïtat de tres dècades entre Josep Bargalló, Gerard Ciuró i el mateix Rovira; que es combinen amb noves incorporacions. I algun esportista més que s’uneix a Berta Catells, Joel Ramírez i Pau Orts.

L’acte ha començat amb l’exconseller i exalcaldable republicà -i coordinador de l’equip de campanya-, Josep Bargalló, com a mestre de cerimònies, molt còmode en el paper de presentador dels sis primers de la llista, en ordre descendent. Tots han fet un parlament combinant una part més personal amb una altra més política. Rovira ha rememorat la seva entrada “de casualitat” en política el 2011 quan va ajudar a ERC a preparar el programa electoral i li van acabar proposant ser cap de llista i l’arribada a quatre anys després a l’alcaldia, on es va marcar el triple objectiu d’un govern estable, sanejar les finances municipals i recuperar el temps perdut. També ha recordat l’impacte de la pandèmia en aquest darrer mandat que ha complicat l’acció de govern i la planificació de futur que s’havien plantejat. Un futur, que s’ha de basar, segons ell, en afrontar de forma valenta el doble repte de la crisi climàtica i la crisi econòmica.

Després han anat pujant a l’escenari els nous fitxatges -Berta Castells i Joel Ramírez-, i els regidors que es presenten a la reelecció -Raúl García, Maria Gual i Marga Rovira-. Castells ha destacat l’equip que ha trobat a Esquerra, que ha definit com “disciplinat, proper i honest, amb capacitat d’autocrítica”, cosa que l’ha ajudat a acceptar el repte de ser a número dos republicana. García ha repassat els vuit anys que porta al govern, que considera “format per gent normal, sense polèmiques, capaç de canviar la dinàmica de l’Ajuntament.” Maria Gual ha fet èmfasi en l’educació en tots els seus vessants i Marga Rovira en l’acció social i la igualtat. Entremig, Joel Ramírez ha parlat dels tres motius que l’han fet decidir integrar-se a la candidatura d’ERC: la confiança que li genera un equip que treballa de forma discreta però efectiva; el canvi de punt de vista que li ha provocat el fet de ser pare recentment i voler treballar per al futur de les noves generacions i la il·lusió d’ajudar al seu poble. La paraula equip és la que s’ha repetit més durant l’acte, potser per intentar compensar el desgast de la figura de l’alcalde aquests quatre anys de majoria absoluta i contraposar-se a altres candidatures.

Per afrontar la presentació de la resta de la candidatura, Bargalló ha cedit el testimoni a Joel Ramírez, aquest a Berta Castells i finalment a Eduard Rovira, que, amb els 23 candidats sobre l’escenari ha desgranat els plans de futur d’Esquerra si torna a governar, en un to més distès als que ens té acostumats. Rovira ha citat equipaments que estan en construcció o a punt de començar, com la comissaria dels mossos i o la piscina coberta, però també ha parlat del gran repte d’una revisió profunda del POUM per adaptar-lo a l’època actual, de fer arribar el carril bici a dalt del poble o la millora de l’eficiència energètica i l’aposta decidida per les renovables.

Romeva ha pujat a l’escenari per cloure un acte que potser s’ha fet una mica llarg per la vuitantena llarga de persones aplegades en un parc que Esquerra se sent molt seu, ja que han impulsat la seva creació des del govern i ja va acollir el setembre passat la presentació d’Eduard Rovira com a alcaldable. L’exconseller ha recordat la figura de Frederica Montseny, que dona nom al parc, i als valors republicans que representava i la repressió que va patir per part de l’Estat espanyol, que gairebé vuitanta anys després s’ha repetit en la seva persona, passant més de tres anys a la presó. Però Romeva ha demostrat estar en forma i ha reivindicat la il·lusió en la política perquè la gestió sola només és cinisme.  També ha defensat “el pas endavant necessari” dels qui integren la candidatura en un moment que la política no té massa prestigi i que aportin la seva experiència i ha connectat els valors de l’esport amb la política.

Aquest és l’equip complet d’Esquerra Republicana per afrontar el repte de tornar a guanyar les eleccions per tercer cop consecutiu, una fita que cap formació política ha aconseguit mai a Torredembarra. Ha arribat l’hora de l’esprint final i els republicans han demostrat múscul per aconseguir aquest objectiu i seguir trencant estadístiques a la Torre.

Candidatura d’ERC a Torredembarra

 1. Eduard Rovira Gual
 2. Berta Castells Franco
 3. Raúl García Vicente
 4. Maria Gual Figuerola
 5. Joel Ramírez Toda
 6. Margaret Rovira Güell
 7.  Daniel Pujol Fuentes
 8. Pili Hernández López
 9. Pau Orts Roig
 10.  Marina Riudeubas Batet
 11. Jonathan Pi Prieto
 12. Lídia Alberich Gallofré
 13. Robin Cabrera Touman
 14. Alícia Abarca López
 15. Hugo Gabriel Ramírez Pérez1
 16. Núria Batet Miracle
 17. Francisco Garrido Vidal

Suplents

 1. Maria Dolors Garri Riambau
 2. César Sastre García
 3. Josepa Gallofré Pujol
 4. Joaquim Valls Llorach
 5. Carmina Planas Canal
 6. Joan Carles Dolcet Zapico

Foto: Raül Romeva intervenint amb la candidatura d’Esquerra a Torredembarra al fons. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This