Torredembarra reforça la seva aposta per la nàutica amb una FP de grau mitjà el curs vinent

JORDI SALVAT – Torredembarra, 27/3/2023

El Departament d’Educació de la Generalitat, el Port de Torredembarra i l’Ajuntament de Torredembarra han unit esforços perquè el curs vinent es pugui cursar la nova FP nàutica al municipi. D’aquesta manera,del 12 al 18 d’abril, es podrà fer la preinscripció a l’Institut Ramon de la Torre a les trenta places que s’ofereixen en aquest cicle formatiu de grau mitjà de manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo en la modalitat de FP dual. Consta de dos cursos.

El passat dimecres, 22 de març, es va constituir la comissió per l’elaboració del conveni amb Port Torredembarra que consolidarà el projecte de formació professional de la família del manteniment d’embarcacions a Torredembarra, que va començar fa dos cursos amb el PFI d’auxiliar de manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo. En la reunió, hi van participar el director i director adjunt dels Serveis Territorials d’Educació de Tarragona, Joan Manuel Audí i Diego Cañabate respectivament; l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira; la directora Institut Ramon de la Torre, Cristina Fernández; la coordinadora de FP dels Serveis Territorials, Rosa Carbonell; el director del Port-de Torredembarra, Oriol Milà, i el cap d’estudis Institut Ramon de la Torre, Antonio Nieto.

Tant les classes teòriques com les pràctiques es faran a les instal·lacions del Port de Torredembarra, a l’aula de formació i al varador. Un cop hagin finalitzat les obres que aviat es portaran a terme en el recinte portuari, es disposarà d’una nova aula més ben preparada.

La directora de l’Institut Ramon de la Torre, Cristina Fernández, ha mostrat en declaracions al Torredembarra Actualitat la seva satisfacció per l’atorgament per part del Departament d’Educació d’aquests estudis al centre i que siguin operatius el curs 2023-2024. Fernández destaca que en ser un FP dual les pràctiques seran remunerades. La directora afirma que en un futur proper el centre podria oferir un cicle formatiu de grau superior, però que ara ja és una bona notícia l’oferta d’aquests dos cursos d’un FP mitjà.

Aliança amb el Port de Torredembarra

Fernández explica que el model d’aquests estudis que es faran a Torredembarra és l’Institut Nàutic de Barcelona en què tota la formació -teòrica i pràctica- es fan a les instal·lacions portuàries, igual que passarà a Torredembarra. Cal recordar que ja fa dos cursos que l’institut torrenc compta amb un Programa de Formació i Inserció-Pla d’Iniciació Professional (PFI-PIP) d’auxiliar de manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo, que ha permès establir aquesta col·laboració amb el Port de Torredembarra, decisiva perquè Educació hagi atorgat la FP. Els alumnes del PFI, per la seva banda, podran seguir el seu itinerari educatiu en la nova FP.

Tots els actors de l’acord coincideixen en la gran importància d’aquest projecte per a Torredembarra i la seva àrea d’influència. Des del Port de Torredembarra, el seu director, Oriol Milà, mostra la seva satisfacció per l’inici d’aquest FP, ja que lliga molt en la gran aposta del Port per la formació en aquesta nova etapa després de la recent renovació de la concessió per quinze anys més.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This