Una casa ocupada al carrer Mimoses atemoreix des de fa temps el veïnat

JORDI SALVAT – Torredembarra, 15/2/2021

Mentre aquest diumenge pel matí estaven a punt de a constituir-se  les meses electorals a Torredembarra, entraven a robar en diferents habitatges del carrer San Clemente. Pels propietaris afectats no era una sorpresa. A alguns ja els han entrat a casa anteriorment i altres esperaven -malauradament- ser-ne víctimes aviat. Saben qui són els delinqüents perquè viuen allà mateix, ocupant un habitatge des de fa mesos, i ho han denunciat, però ni els cossos de seguretat ni les administracions els donen cap solució, tot i que les denúncies als Mossos d’Esquadra es van acumulant. Senten indefensió i impotència,

Els veïns ja han recollit més d’un centenar de signatures per exigir a l’Ajuntament de Torredembarra que cerqui una solució a aquest greu problema de seguretat i de convivència abans no s’hagi de lamentar alguna desgràcia personal. Sinó tenen una resposta positiva en breu, el veïns i veïnes es plantegen iniciar mobilitzacions per visibilitzar el conflicte. La majoria del veïnatge són persones grans i això encara complica més la convivència, ja que tenen la llum oberta gairebé tot el dia i fan molt escàndol. L’ambient també és molt tens pel carrer, ja que s’ha registrat un atracament a un jove i amenaces a una altra noia.

El focus del problema és una casa de dos plantes al carrer Mimoses, cantonada amb el carrer Garrofers, que des de fa un any aproximadament està ocupada. Durant el confinament de la primavera a causa de la Covid-19 els ocupes eren menors, però a finals d’estiu van ser substituïts per joves una mica més grans, al voltant dels 18 o 20 anys. Expliquen els veïns que actualment hi ha un grup d’almenys sis o set joves que tenen la llum punxada i l’aigua que usen per a les seves necessitats l’aconsegueixen entrant sense permís als jardins propers. Fins i tot han entrat a pisos fent servir la rentadora per netejar la seva roba. I també els assenyalen com a culpables dels robatoris de les darreres setmanes.

Tres entrades en una setmana en un domicili

El dos blocs del carrer San Clemente que ha patit entrades en domicilis aquest diumenge, 14 de febrer, pel matí, estan just darrera de la casa ocupada i només els cal saltar la tanca per accedir als patis els baixos i pugen fins els terrats per baixar després cap els pisos i entrar-hi. En un bloc han robat una bicicleta del primer pis i han entrat en el de la planta baixa, però els propietaris han pogut evitar que s’emportessin alguns electrodomèstics.

En un altre pis hi ha entrat per tercera vegada aquesta setmana. Diumenge van robar un televisor i van estar a punt d’emportar-se més pertinences, a més de provocar destrosses i el propietari ha hagut de posar una alarma., que dimarts ja va avisar d’una nova entrada. Precisament aquest diumenge han enregistrat imatges dels lladres en un altre intent de robatori. També aquesta setmana, membres de la divisió científica dels Mossos han estat en l’habitatge recollint restes, ja que algun dels lladres es va tallar amb un vidre i va deixar sang per tot arreu.

L’Ajuntament treballa des de diferents fronts

Des de l’Ajuntament de Torredembarra,  assenyalen que“fa temps que tenen detectat el problema.” Han explicat al Torredembarra Actualitat que s’hi està treballant amb la Policia Local i Mossos d’Esquadra i que hi ha obertes diligències penals i diferents expedients. També apunten que es treballa en l’aspecte social i judicial, però no tenen constància que la propietat de l’habitatge hagin denunciat l’ocupació i això és un obstacle per a poder resoldre el problema.

Aquest dilluns, veïns de l’entorn del xalet ocupat tenen la intenció de lliurar les signatures recollides a l’Ajuntament perquè cerqui una solució a aquest greu problema de seguretat abans no s’hagi de lamentar alguna desgràcia personal. Si no els fan cas, el següent pas serà mobilitzacions al carrer per fer visible aquest greu conflicte veïnal. També estan treballant per posar-se en contacte amb els propietaris de l’habitatge ocupat, que actualment viuen a Lisboa, perquè puguin actuar en la solució del problema.

No és un cas aïllat

El cas de l’entorn del carrer Mimoses no és l’únic pel que fa a conflictes veïnals i de seguretat a Torredembarra, ja que el barri de Clarà també viu els darrers mesos un allau de robatoris, que ha obligat als veïns i veïnes a organitzar-se per fer vigilància als habitatges. Algunes fonts apunten que l’augment de la inseguretat ciutadana a Torredembarra preocupa especialment als responsables de seguretat del Govern català.

Foto: Una imatge de la casa ocupada al carrer Mimoses de Torredembarra. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This