Dos anys de presó per Daniel Masagué i Gerard Montserrat i un i mig per Pere Font pel cas de les guinguetes

REDACCIÓ – Torredembarra, 10/6/2020

Ja hi ha sentència pel primer judici contra l’exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué. El titular del Jutjat Penal número 2 de Tarragona condemna Masagué a dos anys de presó, els mateixos que Gerard Montserrat i un i mig per al regidor de Platges en aquell moment, Pere Font, pel cas de les guinguetes. A més, la sentència, que s’ha fet pública aquest dimecres, 10 de maig, condemna Masagué a nou anys d’inhabilitació, els mateixos que Font, mentre que per a Montserrat són sis d’inhabilitació per rebre subvencions o contractacions públiques per un delicte continuat de prevaricació.

El jutge ha imposat les penes que havia demanat en la fase de conclusions el fiscal anticorrupció José Grinda, que va rebaixar la petició de penes a Masagué, passant de tres a dos anys de presó, i a Pere Font (de dos a un any i mig), mentre que mantenia els dos anys per a Montserrat. La fiscalia assenyalava Masagué i Font com a autors d’un suposat delicte de prevaricació i a Montserrat el considera un cooperador necessari. A més, els acusava a tots tres d’un delicte continuat de frau i exaccions il·legals a l’administració pública.

Segons el fiscal, el consistori va iniciar un procediment negociat i sense publicitat en l’adjudicació de les guinguetes de la platja per a les temporades 2012 i 2013 al qual va convidar les empreses Promoesport, Fimongest i Manretar, “totes relacionades entre si” i amb qui després va ser cap de CDC a  Torredembarra, Gerard Montserrat. Aquest procediment va quedar desert i aleshores el servei es va adjudicar directament a Montserrat. El cas per les presumptes irregularitats va quedar vist per sentència el passat 17 de gener.

Presentaran recurs d’apel·lació

L’advocat de Masagué, Pau Simarro, ha explicat a Torredembarra Actualitat que presentaran recurs d’apel·lació a aquesta sentència i que tenen confiança que l’Audiència Provincial de Tarragona o en últim cas el Tribunal Suprem rectificaran aquesta sentència que “no ha pres en consideració cap de les al·legacions de la defensa.” Simarro considera que des de l’inici de les 45 pàgines de la sentència el jutge compra el relat de Fiscalia i passa per alt “la ingent quantitat de proves i testimonis de funcionaris i tècnics” del judici. “Sembla que hàgim estat en dos judicis diferents”, afirma el lletrat, que indica que “el seu client manté que si ara hagués d’iniciar el mateix procés d’adjudicació un altre cop, ho faria igual.”

Aquest només és el primer capítol judicial -la peça número 4- del periple que li espera a Daniel Masagué. Està pendent de judici a l’Audiència Provincial de Tarragona de la peça separada número 1, que investiga la presumpta adjudicació a dit de dos locals i per la qual l’exalcalde afronta una petició de quatre anys i mig de presó. El judici estava programat pel 15 d’abril però es va haver d’ajornar per l’estat d’alarma.

Foto: Daniel Masagué i el seu advocat, Pau Simarro, a la sortida del jutjat el passat mes de gener. / CAROL CUBOTA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This