El primer ple telemàtic de Torredembarra serà el 7 de maig i aprovarà mesures per ajudar el sector econòmic

REDACCIÓ – 27/4/2020

Fa uns dies us explicàvem que l’Ajuntament de Torredembarra treballava per poder convocar la seva primera sessió plenària telemàtica des que es va decretar l’estat d’alarma per la pandèmia de  la COVID-19. Doncs ja té data: el pròxim dijous 7 de maig. En aquest ple es portaran a aprovació un seguit de  mesures econòmiques per ajudar a pal·liar la situació. Aquestes  mesures es tractaran en la comissió informativa que tindrà aquest dijous, 30 d’abril. Així ho ha explicat l’alcalde, Eduard Rovira, a la  junta de portaveus que s’ha celebrat aquest matí, com cada dilluns.

El regidor d’Hisenda, Josep Maria Guasch, ha comentat que es tracta  d’un primer paquet de mesures encaminades a la població en general i d’altres específiques per ajudar el sector econòmic de la Torre. A grans trets, les mesures són les següents:

  • Modificació del calendari fiscal: S’endarrereix al segon semestre de l’any el cobrament de l’IBI urbà i rústic, l’impost de vehicles,  l’IAE, els residus industrials i l’entrada de vehicles (guals).
  • Taxes d’ocupació de la via pública: No es cobraran mentre no hi pugui  haver ocupació amb motiu de les mesures per lluitar contra la COVID19.  A partir que es pugui fer efectiva l’ocupació i fins a final d’any hi  haurà una reducció del 90 %.
  • Escombraries industrials: No es cobraran durant el període que els  negocis estiguin tancats i sense activitat. Durant la resta del any en  què ja puguin obrir, tindran una reducció del 50% de la taxa.
  • Altes d´activitats: Reducció del 50% de la taxa. Canvi de titular  d´activitats: Reducció del 90% de la taxa ICIO d´obres per les reformes, adequació i millores per les activitats  econòmiques: Reducció del 90%.

Fons d’ajudes de 50.000 euros

A part d’aquestes primeres mesures per ajudar el sector econòmics, Guasch ha avançat que es disposarà  d’un fons d’ajudes, via subvenció de 50.000 euros, tot i que es preveu que aquesta xifra es pugui anar incrementant. També es preveu realitzar una sèrie d’accions per a la dinamització i  promoció econòmica de Torredembarra de forma conjunta entre les  regidories de Comerç i de Turisme l’últim trimestre de l’any,  recuperant la realització d’algunes de les activitats que s’han hagut  de suspendre.

A més, cal tenir present que l’Ajuntament de Torredembarra ha tingut  superàvit l’exercici 2019 la qual cosa permetrà destinar fins a un 20% de l’import a ajuts socials que s’aniran definint i anunciant. Les diferents regidories treballen per dissenyar ajuts en els  diferents sectors de les seves competències.

Foto: Una imatge de la junta de portaveus de l’Ajuntament de Torredembarra d’aquest dilluns.

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This