Torredembarra prepara el seu primer ple municipal telemàtic

REDACCIÓ – Torredembarra, 12/4/2020

Des del passat  20 de febrer, Dijous Gras, no se celebra cap ple municipal de l’Ajuntament de Torredembarra. El plenari ordinari de març, que s’havia de portar a terme el cinquè dia de l’estat d’alarma decretat per combatre el coronavirus es va suspendre i aquest mes d’abril tocaria fer-lo el dijous vinent. S’haurà d’esperar alguns dies per poder organitzar aquest ple, que serà telemàtic.

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat a Torredembarra Actualitat que ja han trobat la solució tecnològica per a la realització del plenari i serà a través de la plataforma de viodeoconferències de Localret, que és el consorci local format per les administracions locals de Catalunya per millorar l’acció dels governs locals en l’impuls de la societat de la informació. El secretari municipal ha donat el vist-i-plau a aquesta solució tecnològica, ja que és un organisme oficial depenent de la Generalitat. Ja l’han usat altres ajuntaments catalans per a celebrar els seus plens.

Per tal de donar resposta a aquesta nova necessitat i facilitar una solució als ens locals, el consorci Localret ha posat en servei aquest mes d’abril una plataforma per a la celebració dels òrgans col·legiats a distància mitjançant videoconferència per part de les administracions locals de manera segura i donant compliment al Decret llei 7/2020, de 17 de març i al Reial Decret llei, de data 31 de març.

Rovira comenta que tots els tràmits de convocatòria, connexió dels disset regidors i retransmissió en directe a través de Youtube per al públic es faran a través de Localret i també s’emetrà per Ona la Torre, com ja és habitual. Un cop tinguin enllestida l’ordre del dia perquè des de Localret els proposin un dia i hora per portar a terme el ple, ja que no poden coincidir diversos plenaris en un mateix moment perquè no hi hagi cap problema tècnic. Encara no hi ha data pel ple, però serà aviat.

Reunió setmanal de portaveus

Cada dilluns des que es va iniciar el confinament, l’alcalde i representants dels grups municipals de l’Ajuntament de Torredembarra es reuneixen per videoconferència per mantenir-se informats, resoldre dubtes i escoltar propostes. Aquestes reunions es porten a terme a través de la plataforma Jitsi.

Foto: Imatge de la videoconferència de l’alcalde amb els portaveus municipals. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This