El Nus Escènic estrena el seu nou muntatge: ‘El 30 d’abril’, de Joan Oliver

REDACCIÓ

Una Catalunya independent on regna un monarca amb no masses llums i en què el país veí, Espanya, és una república. És el suggerent punt de partida de l’obra de teatre El 30 d’abril, escrita per Joan Oliver els anys trenta del segle passat i que el Nus Escènic la va estrenar dissabte passat i es podrà veure el dissabte 23, a les 22 hores, i diumenge 24 de novembre, a les 20 hores, a l’Espai Cultural Sala del Mar de Torredembarra.

“La condició a l’hora de trobar una obra per al Nus Escènic és que hi pugui treballar el màxim de gent del grup i a El 30 d’abril, de Joan Oliver, n’actuen setze. A més és una obra d’actualitat, amb una Catalunya independent i monàrquica. L’havia vist fa uns anys al Teatre Lliure i tenia ganes de portar-la a Torredembarra. Té ritme i és molt divertida”, explica Joan Gibert, que n’ha fet l’adaptació i també s’encarrega de la codirecció junt amb Janet Riambau.

Oliver va escriure als anys 30 aquesta comèdia en què el Casal de Barcelona no es va extingir i Catalunya és una monarquia que s’ha annexionat la Catalunya Nord, el País Valencià i està a punt de fer el mateix amb les Illes Balears. “El text és bo i el rendiment del actors i actrius del Nus Escènic és molt notable”, comenta Gibert. El repartiment de El 30 d’abril el formen: Esteve Cañellas, Martí Martí, Jordi Roig, Anna Fàbregas, Anna Ramírez, Joan Porta, Eloi Nolla, Carme Santamaria, Jéssica Sánchez, Rosa Castro, Lors Garri i Pasqual Grau, a més de quatre ballarins que són Rosa Maria Vernet, Rosa Maria Ferré, Paco Roca i Isidro Colet.  De l’escenografia se n’ha encarregat Jordi Roig i del vestuari i perruqueria, Anna Ramírez.

Els assajos van començar el mes de desembre de l’any passat i l’obra s’havia d’estrenar el juliol passat, per la Festa del Quadre, però un problema de salut d’una de les actrius just abans de l’assaig general va deixar l’obra congelada, fins que el setembre es va decidir tirar endavant amb un canvi en l’elenc. Finalment es va poder estrenar el dissabte passat, 16 de novembre, amb una bona acollida per part del públic que va omplir el Teatre del Mar. “El públic va entrar en l’obra de Pere Quart i va agradar molt”, assenyala Gibert.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This