L’Ajuntament d’Altafulla reivindica seguir ‘la lògica geogràfica’ i situar el riu Gaià com a límit amb Tarragona

REDACCIÓ – Altafulla, 30/5/2024

Les posicions sobre entre els Ajuntaments d’Altafulla i Tarragona sobre el límit entre els dos termes s’enroquen. Després de les declaracions d’ahir de l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, defensant que la frontera no s’ha de moure i anunciant al·legacions per defensar-ho, el govern d’Altafulla es reafirma en què el límit entre el terme municipal d’Altafulla i el de Tarragona ha de ser el riu Gaià.

Segons l’executiu altafullenc, s’ha de seguir “la lògica geogràfica” i desplaçar lleugerament el límit actual tot incorporant una petita porció de 70 hectàrees oficialment tarragonines a Altafulla. Per la coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, el procediment per fer aquesta modificació té “tot el sentit del món”, en resposta a les declaracions del seu homòleg, Rubén Viñuales,

Muntadas, a més, ha retret a l’alcalde tarragoní que “qui ha faltat el respecte és ell perquè ha fet befa de la proposta d’Altafulla”, i ha defensat que és “seriosa i vol donar solució a un problema greu com és la gestió d’aquesta zona”.

Altafulla seguirà prestant serveis

Una gestió que passa, com ha recordat el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, per prestar serveis com l’aigua, la recollida de la brossa, especialment a un gran productor com és el restaurant de la gasolinera, i cobertura policial. Tots aquests, serveis que es continuaran prestant “per responsabilitat” malgrat que l’Ajuntament de Tarragona trobi que és una “transgressió de competències”.

El coalcalde ha donat també alguna dada relativa a les actuacions policials contraposant les 240 que hauria fet la Guàrdia Urbana de Tarragona en tres anys a la zona front a les 300 de la Policia local en un any.

El procés per fer aquest canvi del límit de terme és actiu i l’Ajuntament d’Altafulla no l’arxivarà com sol·licita Tarragona. Així mateix s’estan desenvolupant converses amb els veïns, alguns dels quals ja haurien fet al·legacions a la proposta en positiu, segons apunta el coalcalde.

L’objectiu és comptar amb la màxima participació possible en el procés, incloses les al·legacions tarragonines, que haurà de valorar qui ha fet la proposta, és a dir el consistori altafullenc. Després hi haurà 60 dies perquè tant Diputació de Tarragona com Consell Comarcal del Tarragonès hi diguin la seva i, posteriorment, la proposta passarà pel ple per ser aprovada definitivament. Serà aleshores quan una comissió tècnica de la Generalitat l’avaluarà i decidirà si efectivament es poden modificar els límits de terme entre Tarragona i Altafulla, tal com proposa aquesta última.

Foto: Jordi Molinera i Alba Muntadas atenent els mitjans de comunicació. / AJ, ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This