Dos agents de la Policia Local de Creixell, habilitats com a instructor de tir i atenció a víctimes de violència masclista

REDACCIÓ – Creixell, 14/3/2024

L’Ajuntament de Creixell compta amb dos agents de la Policia local que recentment han estat habilitats per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya en dues especialitats diferents: instructor de tir i atenció especialitzada a les víctimes de violència masclista.

D’una banda, l’agent Manuel F. que ha superat el curs de monitor de tir realitzat a l’Escola de Policia de Catalunya. De forma inicial i junt amb altres aspirants, va passar les proves tècniques i va ser admès per a una de les 20 places ofertes per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. El curs té una durada de 62 hores, de les quals ha estat format en: deontologia i normativa d’ús de l’arma de foc, munició en l’activitat policial, arma curta, arma llarga, atenció sanitària immediata en accidents a galeries i docència aplicada al tir policial.

D’altra banda, l’agent Sergio M. ha superat el curs sobre primeres intervencions amb víctimes de violència masclista i domèstica, adquirint les eines per dur a terme una primera intervenció adequada en aquestes situacions. El curs ha tingut una durada de 30 hores, de les quals ha estat format en: conceptualització teòrica del fenomen, el Pla de seguretat i atenció a les víctimes de violència masclista i domèstica, aplicació pràctica del marc legal, detecció de situacions de violència masclista i domèstica, atenció a la urgència en casos de violència masclista i domèstica, indicadors per a la valoració del risc de la víctima i actuacions policials amb víctimes vulnerables

L’alcaldessa de Creixell, Montserrat Muñoz Madueño, els ha agraït l’actitud i motivació demostrada, quedant reflectit en les qualificacions obtingudes en l’avaluació de tots dos agents. Des de l’equip de Govern municipal feliciten als agents Manuel F. i Sergio M. per superar aquests cursos, on han adquirit els coneixements i tècniques requerides per realitzar les funcions de monitor de tir, i de primeres intervencions amb víctimes de violència masclista i domèstica, respectivament.

Foto: L’alcaldessa de Creixell amb els agents en l’acte de reconeixement i felicitació per les habilitacions obtingudes a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya de Mollet del Vallés. / AJ, CREIXELL

Hemeroteca

Tweets recents

Share This