Una treballadora de la presó de Mas d’Enric mor assassinada a ganivetades per un intern que després se suïcida

REDACCIÓ – El Catllar, 13/3/2024

Un intern del Centre Penitenciari de Mas d’Enric, al Catllar, ha assassinat a ganivetades aquest dimecres, 13 de març, la cuinera del centre i després s’ha suïcidat. Així ho ha explicat el sindicat CATAC en un comunicat, en què ha detallat que el reclús estava destinat a la cuina. La dona treballava al Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), i l’intern l’ha assassinat a ganivetades.

Segons fonts sindicals, una càmera de seguretat hauria captat com al voltant de les 17 hores el pres –que es trobava intern en el mòdul de condemnats per delictes violents– agafava un ganivet per cometre l’agressió, que no ha sigut gravada perquè s’hauria produït dins d’una cambra frigorífica.

En el mateix punt de la presó és on els treballadors han trobat els dos cossos sense vida. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir les circumstàncies del succés.

Els sindicats denuncien la greu situació que viuen els funcionaris en els centres penitenciaris a Catalunya. Des de l’UGT, apunten que el perfil actual dels interns ha variat molt respecte al de fa deu anys i s’ha denunciat reiterades vegades amb l’agreujant de les patologies mentals que molts pateixen i que són un impediment i una dificultat per al desenvolupament de les tasques dels professionals penitenciaris, tant de rehabilitació com de vigilàncies, cosa que es reflecteix en l’increment constant d’agressions que pateixen els professionals penitenciaris. De fet, La UGT recorda que fa escasses setmanes, va denunciar que l’any 2023 s’havia patit un significatiu increment en les agressions cap a funcionaris, justament, d’aquesta presó.

Foto: Una imatge de la presó de Mas d’Enric, al Catllar. / VIQUIPÈDIA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This