‘Societat negra’, de Ramon Térmens, inaugurarà el FIC-CAT 2024

REDACCIÓ – Roda de Berà, 13/3/2024

L’última pel·lícula del director Ramon Térmens, “Societat negra”,  inaugurarà el FIC-CAT 2024. Escrita per Daniel Faraldo i Ramon  Térmens, “Societat negra” està basada en la novel·la homònima d’Andreu Martín, sent la pel·lícula adient per iniciar el Festival, ja que enguany té com a eix temàtic “Cinema i Literatura”.

“Societat negra” serà estrena a la Unió Europea, després de la seva  première al Festival de Moscou. Està produïda Segarra Films en  coproducció amb Societat Oculta AIE i amb la participació de Televisió  de Catalunya i el suport de l’ICEC.  El thriller explica la història d’un confident de la policia i els seus dos  col·legues del barri, els quals aconsegueixen robar els diners de la  màfia xinesa de Barcelona, però les fatals conseqüències d’aquest acte  arribaran molt més enllà del que haurien imaginat.

El film contribuirà a una catifa vermella de luxe, amb Alberto Jo Lee, Daniel Faraldo, Chacha Huang, David Arribas, Montse Germán,  Marcos Zan i Abel Folk, entre d’altres.

Per a Ramon Térmens “és una pel·lícula especial, perquè per primera  vegada adaptem una novel·la, i perquè hem estat molts anys esperant  el moment idoni de donar vida als personatges de l’Andreu Martín a la  gran pantalla”.

Térmens és la tercera vegada que visitarà el Festival, ja que al 2010  va presentar “Catalunya über alles!”, i al 2021 hi va assistir per a  presentar “La dona il·legal”, film que s’endugué el Premi del Públic en aquella edició.

La inauguració tindrà lloc el dissabte 1 de juny a les set de la tarda al Teatre del Casino Municipal, i comptarà amb la presència del  director i bona part de l’equip tècnic i artístic de “Societat negra”.  L’entrada serà gratuïta, però caldrà invitació per accedir-hi. Les invitacions es podran sol·licitar a partir del 15 de maig.

D’altra banda, i gràcies a la col·laboració de la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca, el dilluns 27 de maig, a les sis de la tarda, tindrà lloc el  Club de Lectura Novel·la, una activitat consolidada de la biblioteca. En  aquesta ocasió, però, es debatrà sobre “Societat negra”, i es comptarà  amb la presència de l’autor, Andreu Martín.

Foto: Fotograma del darrer film de Ramon Térmens. / CEDIDA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This