Aquest 12 de març comença a la Riera un nou cicle de contes a les biblioteques del Tarragonès

REDACCIÓ – La Riera de Gaià, 11/3/2024

Aquest dimarts, 12 de març, a l’Espai biblioteca- Centre Social i Cultural Joan Manresa de la Riera de Gaià, comença el cicle “Menú literari del dia: Amanida de poesia”, que es desenvoluparà els mesos de març, abril i maig a les biblioteques i punts de lectura del Tarragonès.

Aquesta activitat que organitza el Consell Comarcal del Tarragonès, des de fa anys, apropa històries a través dels contes, als nens i a les nenes de la comarca. Amb la col·laboració de la Fundació Privada Mútua Catalana se’n pot donar continuïtat, amb un nou cicle en el qual hi participen els municipis de la Riera de Gaià, els Pallaresos, Perafort, el Morell, la Canonja, Altafulla, la Nou de Gaià, Creixell, Roda de Berà, Vespella de Gaià, Salomó i la Secuita.

L’eix temàtic d’aquest cicle que presentem gira entorn de la Poesia, aprofitant que el 21 de març es celebra el Dia Mundial de la Poesia. Diuen que la poesia alimenta l’ànima. Doncs aquesta primavera us oferim un menú poètic d’allò més vitamínic, amanit amb versos, ensucrat amb rimes i salpebrat amb la veu dels rapsodes. En la poesia no tot és rima: també escrivim versos lliures, fem prosa poètica, poesia visual… I per això us convidem a tastar abecedaris poètics, acròstics i cal·ligrames, paladejar haikus, faules en vers i auques i a llepar-vos els dits amb romanços, contes poètics i rodolins.

El cicle el portaran a terme l’Agustí Farré, l’Imma Pujol i la Silvia Palazón. Tots tres tenen una llarga trajectòria al món de les biblioteques, l’ensenyament i les arts escèniques i des de la seva manera personal d’explicar, ens aproparan històries i emocions. L’Agustí amb Talia, l’Imma amb Xiuxiuegem poemes a cau d’orella i la Silvia amb Pícnic poètic.

Podeu consultar el programa complert de les sessions previstes a www.tarragones.cat.

Foto: Un contacontes celebrat a la Biblioteca municipal d’Altafulla. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This