Altafulla acollirà el 16 de març una jornada per parlar dels beneficis de la música en les persones

REDACCIÓ – Altafulla, 11/3/2024

Amb l’objectiu d’apropar a la societat els efectes que la música té en la salut física, mental i emocional, l’Àrea de Salut, Educació i Benestar Social de l’Ajuntament d’Altafulla organitza la Jornada ‘Música, Ciència i Salut’. L’esdeveniment, que tindrà lloc el proper dissabte 16 de març al Casal Municipal la Violeta, té la voluntat d’arribar a tots els públics a través de dues xerrades, una taula rodona i dues actuacions musicals.

S’han convidat a diversos professionals de la salut i del món de la música que explicaran les seves experiències i conclusions dels seus treballs. La conferència inaugural anirà a càrrec de la doctora Anna Cester, qui parlarà sobre música i plasticitat cerebral. La taula rodona estarà moderada per la psicòloga Blanca Ferrer i protagonitzada pels musicoterapeutes Gabriel Kulisevsky, Montserrat López i Nadia Loujedo, professionals que lideren diversos projectes adreçats a adults i nens amb malalties diverses, on la música hi juga un paper clau. Núria Riambau, directora de l’Escola Municipal de Música d’Altafulla també estarà present a la taula rodona per explicar accions realitzades en aquest àmbit per aquest centre educatiu.

La conferència de cloenda la farà la doctora Carla Navarro, musicoterapeuta que treballa especialment en cures pal·liatives neonatals i pediàtriques, acompanyant als més petits a l’inici el final de la seva vida.

La música, òbviament, tindrà un paper rellevant en aquesta Jornada. Maria Bellido (veu) i Medir Bonachí (piano) interpretaran diverses peces abans de la taula rodona. El grup altafullenc Gaià Gospel tancarà aquest esdeveniment amb una breu actuació.

Eva Martínez, regidora de Salut, Educació i Benestar Social de l’Ajuntament d’Altafulla, explica que ‘aquesta Jornada posa especial èmfasi en el rol que han d’adoptar els ajuntaments per garantir estar a l’abast de tota la ciutadania, en aquest cas amb un acte que abasta a tots els públics i que volem, expressament, obrir a tota la societat ja que la música ens acompanya, estimula la ment i fomenta connexions humanes al llarg de tota la vida d’una persona’.

La Jornada ‘Música, Ciència i Salut’ està íntegrament organitzada per l’Àrea  de Salut, Educació i Benestar Social. S’iniciarà a les 9.00 hores amb la benvinguda als assistents i està previst que es prolongui fins les 13.30 hores. L’entrada serà lliure i per a tots els públics.

Foto: Les doctores Carla Navarro i Anna Cester, protagonistes de les conferències de la Jornada sobre música, ciència i salut. / AVANTI COMUNICACIÓ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This