Tarragona prepara la defensa per mantenir els límits municipals amb Altafulla

REDACCIÓ – Tarragona, 7/3/2024

La disputa entre Altafulla i Tarragona pels límits entre els dos municipis des la costa a l’antiga carretera N-340 s’acosta a la decisió definitiva, que anirà a càrrec de la Generalitat de Catalunya a través d’una comissió tècnica del Departament de Territori. Els dos Ajuntaments mantenen posicions enfrontades sobre 70 hectàrees de terreny a la zona de la plana del Vinyet. Aquesta manca d’acord farà que sigui el govern autonòmic qui hagi decidir si es mantenen o es modifiquen els límits.

Segons TAC 12 TV, l’Ajuntament de Tarragona defensarà davant de la Generalitat la seva posició perquè tot continuï com fins ara i redactarà totes les al·legacions i informes que faci falta. En aquest sentit, l’alcalde, Rubén Viñuales, en declaracions a la televisió pública del Camp de Tarragona, ha remarcat que la petició d’Altafulla no s’ajusta a dret, ni per la via legal ni per una pretesa reclamació històrica.

Viñuales també defensa que l’Ajuntament tarragoní presta serveis a les 70 hectàrees de terreny que hi ha en disputa, i posat d’exemple la línia d’autobús urbà de l’Empresa Municipal de Transports que arriba al Buffet d’Altafulla, la neteja de la platja a la Plana del Vinyet i la Roca del Gaià així com els projectes de custòdia del territori a la desembocadura del riu. L’alcalde de Tarragona va més enllà i ha manifestat als micròfons de TAC 12 que l’Ajuntament d’Altafulla podria estar incorrent algun tipus d’il·legalitat si és que tal com va afirmar presta serveis en un terme municipal que no és el seu.

Des del consistori tarragoní ja han descartat la possibilitat d’arribar a una entesa amb l’Ajuntament d’Altafulla. I mostra d’això és el rebuig a tractar l’assumpte en qualsevol mena de reunió al·legant les formes que l’equip de govern de Molinera ha fet servir per plantejar la qüestió. Que el coalcalde Jordi Molinera ho anunciés davant la premsa a principis de febrer abans de comentar-ho en persona al seu homòleg tarragoní es va encaixar molt malament des de la capital del Tarragonès.

L’Ajuntament d’Altafulla va aprovar el passat 22 de febrer una  moció per alterar els límits entre els dos termes i que la frontera sigui el riu Gaià. Un cop s’aprovi definitivament començaran a comptar els 60 dies perquè les parts interessades presentin al·legacions, perquè la Generalitat de Catalunya acabi determinant si es modifica el límit de terme entre tots dos municipis o si es manté tal com és actualment.

Foto: La plana del Vinyet està en disputa entre Tarragona i Altafulla. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This