Les obres de remodelació dels carrers de Dalt i de l’Hostal d’Altafulla arrenquen el proper 4 de març

REDACCIÓ – Altafulla, 1/3/2024

Aquest proper dilluns, 4 de març, s’iniciaran les obres de remodelació dels carrers de Dalt i de l’Hostal d’Altafulla, amb l’objectiu de convertir aquest espai urbà en una zona per a vianants, tot permetent només l’accés de vehicles comercials i del veïnat, amb la potenciació de les zones de càrrega i descàrrega. L’empresa encarregada de les obres, ARTIFEX INFRAESTRUCTURAS SLU, ha començat aquest dijous, 28 de febrer, a delimitar l’espai d’actuació amb tanques.

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Altafulla millorarà l’accessibilitat de la via fent-la més practicable per als vianants. També es vol reduir la presència de vehicles en aquest àmbit que conformen el carrer de l’Hostal, exclusivament per a vianants, i el carrer Martí d’Ardenya, també pacificat. Es mantindrà l’estètica d’aquests carrers pel que fa al paviment i les llambordes i se’n limitarà l’estacionament.

Les obres tenen un pressupost d’execució de 838.980,11 euros (IVA inclòs) i van a càrrec de l’empresa ARTIFEX INFRAESTRUCTURAS SLU, que va guanyar el concurs públic d’adjudicació del projecte. La remodelació està finançada, en una part important, pel Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona amb 400.000 euros, mentre que la resta l’aporta el consistori.

Per la coalcaldessa i regidora de Territori, Alba Muntadas, aquests treballs serviran per definir un nou carrer “més amable”, amb una estètica similar a la que té actualment el carrer Martí d’Ardenya o també conegut com carrer de Baix, amb còdols al centre i llambordes als laterals. Com ha recordat Muntadas, la idea de la reforma és anar adaptant aquests carrers a un sistema de circulació per la vila “que prioritzi als vianants i fer que els vehicles adoptin altres camins per accedir a la Vila Closa”.

Alteracions en la mobilitat viària

Des del mateix dilluns tot el carrer de Dalt quedarà tallat al trànsit des del carrer Cantó de la Vila, només quedaran practicables les voreres. Durant les obres no es podrà estacionar al carrer Sant Martí, i aquest carrer juntament amb el carrer Martí d’Ardenya seran de dues direccions per a què hi puguin entrar el veïnat i els vehicles de proveïdors per a càrrega i descàrrega als establiments comercials.

També s’habilitarà una nova zona de càrrega i descàrrega al tram baix del carrer de Dalt per complementar la zona existent al carrer Cantó de la Vila.

Foto: El carrer de Dalt d’Altafulla ja s’està preparant per a mesos d’obres. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This