L’Arc Serveis situa com una necessitat fer visibles i acceptades les persones grans LGTBI

REDACCIÓ – Roda de Berà, 26/6/2023

Coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, que es commemora el 28 de juny, L’Arc Serveis -entitat que treballa amb gent gran- reclama la sensibilització, donar visibilitat al col·lectiu de persones grans LGTBI  i poder viure la vellesa amb llibertat. Des de L’Arc Serveis es recorda que “la gent gran LGTBI no són un col·lectiu homogeni, ja que té perfils molt diferents”.

La gerent de L’Arc Serveis, Jerusalem Torra, alerta que, malgrat les noves lleis, “un any més el col·lectiu de gent gran, per por de ser prejutjat socialment, no pot viure en llibertat i es veu obligat a renunciar a la seva identitat sexual o expressió de gènere per evitar no haver de tornar a l’armari”. En aquest sentit, Torra alerta que aquesta situació “pot portar conseqüències de soledat no volguda, risc d’exclusió i edatisme”.

Torra també lamenta “els estereotips que moltes vegades fugen de la realitat com homes joves, amb cossos correctes, i en el cas dels homes amb una economia molt solvent i sempre de festa” i afegeix que “ens trobem amb una manca d’adequació a la realitat i d’incorporació de la perspectiva de gènere en molts serveis de gent gran”.

Per tot plegat, L’Arc Serveis treballa “per la lluita de la dignitat dels drets del col·lectiu de gent gran LGTBI per fer una societat diversa on tots en formem part”. I alhora reivindica i dona suport a “l’adaptació dels serveis assistencials i institucionals, destinar recursos i projectes a habitatges, serveis més assequibles, ajuts econòmics, suport social i psicològic”. Finalment, l’entitat també aposta per fer xerrades i tallers sobre aquests temes, crear una xarxa d’espais i generar sensibilitats

Hemeroteca

Tweets recents

Share This