La regidora creixellenca María Juncal abandona el PP i fitxa per Valents

REDACCIÓ – Creixell, 7/2/2023

El recent nomenament de l’actual regidor no adscrit Jaime Serret com a cap de llista del Partit Popular a Creixell ha tingut conseqüències. Aquest dimarts, 7 de febrer, María Juncal, regidora del Partit Popular a Creixell, s’ha unit a Valents. Juncal ha estat presidenta del PP a Creixell, va formar part de les candidatures de la formació conservadora al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya i va ser consellera de Medi Ambient i Cultura al Consell Comarcal del Tarragonès de 2015 a 2019.

Juncal s’ha mostrat “sorpresa i indignada” davant el nomenament arbitrari de l’alcaldable del PP per a Creixell, designat pel Comitè Electoral Provincial del PP a Tarragona. “El candidat designat pel PP va deixar el partit i va vendre els vots constitucionalistes dels veïns de Creixell per a entrar a formar part del govern independentista format per ERC, Junts i FIC”, afirma la regidora, que explica que el Comitè Electoral Provincial va rebutjar la seva candidatura presentada per la Junta Local de Creixell.

“El Comitè Electoral va argumentar que desestimava la candidatura amb l’argument dels bons resultats obtinguts pel candidat al 2019, un fet que evidència, una vegada més, el desconeixement absolut que els líders populars catalans tenen del treball que es realitza en els municipis, abandonats a la seva sort per la Direcció Provincial”, relata Juncal.

Els afiliats i simpatitzants del Partit Popular a Creixell, reunits al costat de la Junta Local en sessió extraordinària, van presentar el seu suport incondicional a la presidenta María Juncal. La Junta Local va dimitir en bloc i es va proposar la dissolució de la Junta.

“Després de 12 anys de dedicació a la política local, és el moment de posar a la disposició dels meus veïns una candidatura que els millori la vida, respecti la seva llibertat, impulsi l’economia local, defensi la seva seguretat i protegeixi els seus béns” ha afirmat Juncal, i afegeix: “Valents és el partit constitucionalista des del qual podré continuar treballant il·lusionada, i de manera valenta perquè a Catalunya es respectin les lleis i sigui lleial a Espanya.”

María Juncal va estudiar Gestió i Direcció d’Allotjaments Turístics, Protocol i Organització d’Esdeveniments. Treballa com a responsable de departament de pisos i personal en una cadena hotelera d’àmbit nacional. És pintora, voluntària en entitats i associacions de Creixell. Ha restaurat el conjunt de pintures de l’Església de Sant Jaume de Creixell, la Sala Infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu de Tarragona, la Sala d’Urgències Infantil de l’Hospital Taulí de Sabadell, la Guarderia Municipal de Creixell, el Col·legi Els Ets de Creixell i altres centres socials de Barcelona i Tarragona.

És membre i responsable creativa de la Colla Gegantera, Els Esmarris de Creixell, que és part del Seguici Popular, i del teixit associatiu del municipi. Ha col·laborat en el disseny i realització de carrosses per a la Cavalcada de Reis, Carnestoltes i en altres esdeveniments que es realitzen al municipi. Ha estat impulsora de les catifes de flors de Corpus a Creixell, una de les activitats més participatives del municipi, juntament amb el Seguici Popular.

Foto: María Juncal ha estat regidora del PP de Creixell els darrers mandats. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This