El govern d’Altafulla presenta un informe tècnic que avala obrir el Casal La Violeta

REDACCIÓ – Altafulla, 6/5/2022

L’obertura de portes aquest divendres, 6 de maig, a les set de la tarda, del Casal La Violeta és el nou focus de tensió política entre govern i oposició a Altafulla. Mentre l’Alternativa Altafulla manté que els Bombers encara no han emès un informe favorable per a la seva obertura i han presentat dues instàncies al registre municipal per evidenciar-ho i endarrerir l’obertura, el govern es defensa fent públic un informe de tècnics municipals que ho avala.

El govern altafullenc, manté que l’obertura de l’equipament municipal que comptarà amb totes les garanties de seguretat requerides tenint en compte la superfície de l’espai on es desenvoluparà i la manera com hi romandran les persones que assisteixin a aquest acte, que hauran de seure a les cadires mòbils instal·lades. D’aquesta manera, segons s’exposa en un informe dels tècnics municipals, es compleix la normativa i “tots els requisits establerts al Codi Tècnic d’Edificació CTE DB SI en matèria de seguretat contra incendis”.

Segons declaracions de l’alcalde, Jordi Molinera, a Altafullla Ràdio, com que no se superen els 500 metres de superfície practicable aquest divendres i es compta amb les cadires disposades a la sala, no es requereix de l’informe de Bombers que sí serà necessari quan es vulguin celebrar actes a peu dret i es completi l’ús de totes les dependències del casal , també amb els vestuaris, que ara s’exclouen d’aquest còmput.

Des del principal grup a l’oposició, Alternativa Altafulla, expliquen que tenien coneixement que al mes d’abril hi havia un informe desfavorable per l’obertura de la Violeta. Per això han demanat que se’ls faci arribar l’autorització formal per comprovar aquestes premisses i que l’acte compleixi la legalitat pertinent.

L’informe de Bombers, més endavant

L’elaboració d’aquest informe , és una qüestió que ja va avançar a l’emissora aquest mateix dilluns la coalcaldessa Alba Muntadas. Va explicar que, un cop recepcionades de manera parcial les obres del casal La Violeta pel que fa a la sala, un informe dels tècnics municipals és suficient per confirmar i garantir la seguretat de l’espai. El consistori podrà comptar amb l’informe dels Bombers quan les obres estiguin enllestides completament i ja es pugui garantir la seguretat d’un miler de persones a peu dret a la sala. Aquesta és la voluntat de l’equip de govern per tal que l’espai sigui polivalent, amb les cadires mòbils que es puguin posar i treure a conveniència, segons l’acte a celebrar.

La superfície corresponent a ús de pública concurrència del casal municipal la Violeta segons la definició del codi tècnic de l’edificació és de 518,42 m2 considerant totes les dependències vinculades a l’activitat. Aquesta superfície inclou la sala, escenari, passadissos i distribuïdors, taquilla, sala del tècnic de so i serveis higiènics de la planta principal, així com els vestidors de la planta inferior.  Aquest informe exclou l’accés als vestidors i es pot considerar sector independent, aquesta superfície és de 483,30 m2 (i per tant inferior als 500 m2).

Foto: Imatge d’arxiu del Casal La Violeta. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This