Les urbanitzacions del Catllar protestaran aquest 2 de gener contra les ocupacions

REDACCIÓ – El Catllar, 31/12/2021

L’ocupació d’una casa a Mas Blanc aquesta darrera setmana de l’any ha estat la gota que ha fet vessar el vas de la paciència de les urbanitzacions del Catllar i poblacions properes.  Els presidents de les urbanitzacions del Catllar han convocat una sortida veïnal aquest 2 de gener a les 11:00 hores davant del cementiri municipal amb la finalitat de donar suport a la família que ha vist  ocupada casa seva. La manifestació acabarà davant la casa ocupada amb l’objectiu de “pressionar els okupes i perquè marxin.”

Segons ha explicat el president de la junta de propietaris de Mas Blanc, la problemàtica de l’ocupació és comuna a les urbanitzacions del Catllar i també de Tarragona i dels Pallaresos i per això esperen que vinguin veïns i veïnes d’aquestes poblacions a la concentració. Afirma que no es troben davant d’ocupacions aïllades, sinó “màfies organitzades” que es coneixen molt bé la normativa legal i es coordinen des de les diferents urbanitzacions on han entrat il·legalment en immobles.

El darrer habitatge ocupat està ubicat al número 13 del carrer de la Mercè. Segons ha explicat el president de la junta de propietaris, els fets van tenir lloc aquest passat dilluns en una casa, propietat d’una dona d’edat avançada que havia acordat la seva venda a un nou inquilí, que ja havia traslladat algunes de les seves pertinences a l’interior de l’immoble. El nou comprador es va trobar amb la casa ocupada i va alertar l’encara propietària, que va denunciar els fets davant els Mossos d’Esquadra. Es va programar un judici ràpid, previst per aquest passat dimecres, 29 de desembre, però no es va celebrar perquè els ocupes no es van presentar i va quedar ajornat el judici fins al pròxim 20 de gener.

Fa dos mesos hi va haver una altra ocupació d’un xalet a la urbanització Mas Blanc i el president de la junta de propietaris denuncia que els ocupes estan fent la vida impossible als seus veïns, una parella de persones grans. La resta de veïns de la urbanització pateixen les conductes incíviques dels ocupes, com circular a gran velocitat, i també delictives, com robatoris: “Un veí m’ha explicat que li han entrat a casa cinc cops en mig any”.

“Fa dos mesos ja vaig escriure una carta als Mossos i l’alcalde fart d’aquesta situació, però em van dir que no podien fer res. Per això ara volem manifestar-nos per demanar una solució a una situació que va a pitjor”, denuncia. En les darreres hores ha rebut una comunicació des de l’Interior per mantenir una reunió per tractar aquesta problemàtica a la zona. Demana que aquest diumenge siguin com més gent millor per fer sentir la seva veu.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This