Natalia Sanz (ARA Altafulla) tensa la corda amb l’EINA i es planteja sortir del govern

REDACCIÖ – Altafulla, 15/9/2021

El govern municipal d’Altafulla es podria quedar amb només cinc dels set regidors que tenia fa un mes i que li asseguraven la comoditat de la majoria absoluta. El repartiment de les regidories que ha deixat la regidora socialista Inma Morales després de la marxa de l’executiu altafullenc a finals del mes d’agost -Via Pública, Gent Gran i Protecció Animal- està tensant la corda entre l’EINA-ERC i ARA Altafulla. La crisi de govern no es tanca i podria tenir un nou capítol abans del proper ple municipal, el 27 de setembre.

L’única regidora d’ARA Altafulla, Natalia Sanz, ha reconegut en els micròfons d’Altafulla Ràdio, aquest dimecres, 15 de setembre, que les negociacions per repartir les regidories abans socialistes semblen encallades. Fonts de l’EINA ho han confirmat a Torredembarra Actualitat i afirmen que han marcat com la línia vermella que Via Pública i Gent Gran no se separaran d’Urbanisme i Acció Social respectivament, ja que consideren un error haver-ho fet en el pacte de govern signat el 2019. Recorden aquesta estructura ha provocat conflictes de competències que han acabat amb la sortida de govern de Morales. Si que es mostren oberts a cedir Protecció animal, una regidoria creada fa dos anys, i que encara té un recorregut important-

Hi ha també un component podríem dir psicològic que fa perillar la continuïtat de Sanz al govern, ja que l’única regidora independent assegura no sentir-se en minoria i adverteix que “podria abandonar el pacte si l’equip de govern actua com cinc més un i no com un conjunt de sis persones.”

Sanz ha valorat com a molt negativa la marxa de Morales de l’equip de govern municipal i ha assegurat que entén les seves motivacions. Igualment assegura que la seva sortida la situa en una posició vulnerable, “coixa”, sense el seu suport. Tot i les desavinences que s’apunten en aquesta negociació i que s’intueixen per les declaracions de Sanz a Altafulla Ràdio, l’edil ha afirmat que no s’ha vist afectada per invasions de competències com sí que denunciava Morales pel que fa a les seves àrees. Això sí, pel que fa a les competències sobre platges, apunta que li hauria agradat tenir-hi alguna cosa més a dir tot i que aquesta àrea recau en una altra regidora.

ARA Altafulla ja té prou pes en el govern

Des de l’EINA-ERC, es considera que ARA Altafulla compta amb un pes important al govern malgrat ser l’última força del ple municipal pel que fa a vots obtinguts en les eleccions de 2019. Recorden que Sanz té les competències de Turisme i Comerç -àrees que sumaran romanents de tresoreria importants aquest tram final d’any-, a més de la presidència d’Aigües Altafulla.

Fonts de l’EINA-ERC afirmen que no els fa por acabar el mandat en minoria i que negociaran amb forces de l’oposició per tirar endavant el pressupost municipal i els grans projectes de govern, com el centre per la gent gran, a partir del PAM 2019-2023, que consideren que continua vigent.

Foto: Natalia Sanz és l’única regidora d’ARA Altafulla al ple municipal. / AJ: ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This