L’Ajuntament Roda de Berà també es mostra preocupat per les proteccions acústiques projectades a la via del tren

REDACCIÓ – Roda de Berà, 10/3/2021

Igual que fa uns dies amb l’Ajuntament de Torredembarra, Adif ha fet arribar a l’Ajuntament de Roda de Berà el seu avantprojecte de construcció de proteccions acústiques a la via de la costa, el qual inclou afectacions a diferents trams al seu pas per El Vendrell, Roda de Berà, Creixell i Torredembarra.

Pel que fa a Roda de Berà, inclou la instal·lació de plaques acústiques a dos trams diferenciats. El primer s’inicia al carrer Llevant, al límit amb el municipi del Vendrell, i s’allarga fins al pont de la via a l’alçada de la plaça de René Vandermeuter. En aquest tram les proteccions hi anirien a banda nord i sud de la via del tren.

Pel que fa al segon tram, s’inicia a la Barquera i arriba fins al límit amb el terme municipal de Creixell, en aquest cas només a banda nord de la via, per protegir els habitatges del soroll.

L’avantprojecte preveu la instal·lació de més de tres quilòmetres de plaques acústiques, un total de 3.792 metres lineals a Roda de Berà, amb plaques amb alçades que podrien anar des dels 2 fins al 5 metres, sent aquestes últimes metàl·liques fins als 4 i de metacrilat el darrer metre.

L’impacte visual que comportarà la instal·lació d’aquestes plaques i la repercussió en el paisatge urbà, sobretot per als veïns i veïnes que viuen a l’entorn de la via, serà molt important, segons el govern rodenc. Per aquest motiu, aquest dilluns, 8 de març, el regidor d’Urbanisme, Manel González, i l’arquitecte municipal es van reunir en la Comissió d’Urbanisme amb tots els grups municipals per exposar-los el document i estudiar la proposta d’Adif.

Foto: Una imatge de proteccions acústiques com les que es volen instal·lar al Baix Gaià. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This