ADIF vol instal·lar plaques acústiques de fins a 5 metres d’alçada a la via del tren a Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 3/3/2021

L’Ajuntament de Torredembarra ha rebut el projecte d’ADIF de construcció de plaques acústiques en diferents trams de la via del tren al seu pas pel nucli urbà del municipi, sol·licitant el corresponent informe municipal amb una data límit del 14 de març. L’alcalde, Eduard Rovira, ha explicat que veu amb preocupació la solució tècnica donada en el pla contra el soroll, ja que comportaria la ubicació de plaques d’entre 3 i 5 metres d’alçada al llarg de bona part del traçat ferroviari, entre el pont dels Munts i el pont de Clarà, amb el consegüent impacte visual, especialment per als ciutadans que viuen al seu entorn. Fins als 4 metres les plaques són metàl·liques i en les de 5 metres, majoritàries a Torredembarra, aquest últim metre és transparent de metacrilat.

Davant d’aquesta situació, i tenint en compte que es tracta d’un projecte que tindrà una gran repercussió en el paisatge municipal ja que es preveuen més de tres quilòmetres de plaques (3.066,5 metres), l’alcalde ha convocat tots els grups municipals per estudiar la proposta d’ADIF i consensuar un informe que garanteixi el compliment de les diferents normatives contra la contaminació acústica amb un entorn visualment amable.

Al mateix temps, l’alcalde Eduard Rovira fa una crida a la ciutadania a aportar les seves opinions i propostes sobre la instal·lació de plaques acústiques a través del correu electrònic participacio-ciutadana@torredembarra.cat.

Foto: Un exemple de plaques acústiques com les que es podrien ubicar a Torredembarra. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This