La Generalitat compra per 935.000 euros els terrenys de la finca de la Plana del Vinyet

REDACCIÓ – Tarragona, 15/12/2020

La Generalitat ha aprovat la compra dels terrenys de la finca de la Plana del Vinyet, situats a la desembocadura del riu Gaià en terme municipal de Tarragona, i concreta l’anunci fet unes setmanes pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, durant una visita a la zona.

L’adquisició dels terrenys, propietat d’una societat d’Endesa, és fa a través de l’Institut Català del Sòl i amb càrrec al Fons del Patrimoni Natural creat recentment, i la xifra final és de la compra és 935.000 euros. La finca, juntament amb una altra que prèviament ja havia adquirit l’Incasòl, passaran a ser gestionades pel Departament de Territori i Sostenibilitat.

La compra permet reforçar l’espai d’interès natural de la desembocadura del Gaià que es troba just al costat i que està protegit com a refugi de fauna salvatge i com a Zona d’Especial Conservació (ZEC) de la xarxa Natura 2000 amb el nom de Costes del Tarragonès.

Situada a l’esquerra de la desembocadura del riu Gaià, a la plana al·luvial de Tamarit, els terrenys que coneixem amb el nom del Vinyet, ocupen una superfície d’unes 37 hectàrees, limitant al nord amb la línia ferroviària, a l’est amb el terme d’Altafulla i al sud amb la línia de costa, la platja de Tamarit i d’Altafulla. Es tracta d’un espai litoral obert, d’antics aiguamolls, que encara resta natural. Constitueix una de les peces de territori, no fragmentada ni urbanitzada i no protegida per la legislació ambiental amb major extensió, valor i potencial paisatgístic, natural, social i cultural dels ambients litorals mediterranis amb influència fluvial a escala de Catalunya.

L’Hèctor Hernàndez, de l’Associaciació mediambiental La Sínia ens explica en aquesta entrevista la importància d’aquesta operació i quin serà el futur de la de la Plana del Vinyet.

Foto: Panoràmica de la plana del Vinyet. / CAROL CUBOTA

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This