La CUP adverteix que el projecte del camí del Ferrocarril posa en perill l’Espai Natural del Gorg de Creixell

REDACCIÓ – 3/12/2020

La CUP ha carregat molt durament contra el projecte de remodelació del passeig del Ferrocarril aprovat pel govern de Creixell i avisa que pot posar en perill l’Espai Natural del Gorg. La formació anticapitalista acusa al govern de Creixell de submissió a interessos privats i retreu a ERC Creixell que “incloïa en el seu programa electoral -i se’n feia ressò a les xarxes-, la transparència i la conservació dels espais naturals, així com la necessitat de d’elaborar un nou Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM)”. L’àrea d’urbanisme de l’Ajuntament creixellenc està encapçalada pel regidor d’ERC Jordi Moliné.

Segons la CUP, aquest camí està situat dins una zona PEIN (Pla d’Espai d’Interès Natural) i dona accés al Gavina Càmping Village i a l’edifici d’apartaments Constelación. Conegut com el Gorg, forma part de l’espai dels Muntanyans de Torredembarra i és una de les poques àrees d’aiguamolls i dunes relativament ben conservada que queda a la costa Daurada.

“Lluny d’això, un cop format govern amb Junts per Creixell i el FIC i, darrerament, amb un trànsfuga del PP, han signat acords com l’arranjament d’aquest passeig. El projecte proposa tornar a pavimentar el camí amb sauló, fet que posa en risc la conservació de l’espai natural del Gorg i les espècies protegides que hi viuen”, avisa la formació independentista en un comunicat i afegeix: “Per altra banda, és una zona inundable i, en cas de fortes pluges, el sauló afegit podria ser arrossegat a la zona PEIN i malmetre-la ambientalment.”

Sense un estudi mediambiental rigorós

També denuncia que el projecte no inclou un estudi  mediambiental rigorós que prengui en consideració l’impacte negatiu sobre els marges, arbrades i talussos que delimiten l’espai del Gorg i que l’Ajuntament de Creixell també ha prescindit de l’opinió de l’única associació ecologista que hi ha al poble, precisament especialitzada en aquest espai natural protegit, com és l’entitat Salvem El Gorg.

La CUP segueix carregant contra els republicans: “ERC Creixell també ha signat a favor de la construcció de 300 habitatges i altres equipaments al Barranc de la Masieta, un dels últims pulmons naturals de la vila i corredor natural que alimenta de sediments i nutrients la zona del Gorg, acceptant d’aquesta manera de tirar endavant un pla parcial sense la prèvia revisió del POUM que tant prometia en el seu programa electoral.”

“És evident que l’actual equip de govern i, en concret, el regidor d’urbanisme, Sr. Moliné, fan el contrari del que defensaven abans que el govern vigent es constituís”, afirma la CUT, que rebla: “Desconeixem les raons per les quals en tan poc temps han canviat de parer. Podria ser que fos la submissió del consistori als interessos empresarials del Gavina Càmping Village?

Foto: Una imatge del Gorg de Creixell. / VIQUIPÈDIA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This