Altafulla inicia el projecte per rehabilitar l’antiga casa del director de l’Alberg i traslladar-hi el Centre Obert Les Bruixes

REDACCIÓ – Altafulla, 20/8/2020

El trasllat el Centre Obert d’Atenció a la Infància i les Famílies d’Altafulla a l’antiga casa del director de l’Alberg ha fet una nova passa endavant. Tècnics de l’Ajuntament començaran en breu a redactar el projecte de rehabilitació de l’immoble un cop s’han posat sobre la taula quines són les necessitats d’espai i estructurals que tindrà el Centre Obert, que actualment compta amb un local de dimensions reduïdes a la planta baixa de les antigues Escoles Teresa Manero.

D’aquesta manera s’ha acordat en la visita que han realitzat a l’edifici, el director de Serveis a la Joventut de la Generalitat de Catalunya, Pep Serrano, i els coalcaldes d’Altafulla Jordi Molinera i Alba Muntadas, acompanyats de l’arquitecte municipal i tècnics de Joventut de l’administració catalana.

Amb aquest compromís, establert inicialment a principis d’any, l’Ajuntament d’Altafulla aconsegueix “dotar d’activitat un espai públic que no tenia vida des de feia 8 anys”, com ha assenyalat el coalcalde Jordi Molinera. Aleshores es va tancar la casa perquè la seva funció havia quedat obsoleta. Antigament era la llar del director de l’Alberg de Joventut Casa Gran, ubicat al carrer de la Placeta i que continua en funcionament.

El que es rehabilitarà ara és la casa que es troba a escassos metres de l’equipament juvenil. Una estructura de casa convencional, amb dues plantes, que ara, canviarà de fesomia interior i que tindrà una nova vida. El projecte per fer-ne la rehabilitació ja està en marxa amb una dotació pressupostària inicial de 60.000 euros de les arques municipals a més d’una aportació de la Generalitat. Aquest pressupost ha de permetre realitzar les obres i el trasllat de Les Bruixes.

El conveni de cessió d’aquest immoble a l’Ajuntament, estableix un “ús compartit” de l’espai, segons ha explicat Molinera, entre Generalitat i administració local per permetre, per una banda, la instal·lació del Centre Obert, i, per l’altra, l’ús de l’espai per reunions o altres activitats similars que es requereixin des de la Direcció General de Joventut de la Generalitat, que manté la propietat de l’edifici. Al seu torn, la planta baixa de les antigues Escoles Teresa Manero serà aprofitat per ampliar la seu de Càritas, que es troba actualment a la primera planta de l‘edifici.

El trasllat el Centre Obert d’Atenció a la Infància i les Famílies d’Altafulla a l’antiga casa del director de l’Alberg ha fet una nova passa endavant. Tècnics de l’Ajuntament començaran en breu a redactar el projecte de rehabilitació de l’immoble un cop s’han posat sobre la taula quines són les necessitats d’espai i estructurals que tindrà el Centre Obert, que actualment compta amb un local de dimensions reduïdes a la planta baixa de les antigues Escoles Teresa Manero.

D’aquesta manera s’ha acordat en la visita que han realitzat a l’edifici, el director de Serveis a la Joventut de la Generalitat de Catalunya, Pep Serrano, i els coalcaldes d’Altafulla Jordi Molinera i Alba Muntadas, acompanyats de l’arquitecte municipal i tècnics de Joventut de l’administració catalana.

Amb aquest compromís, establert inicialment a principis d’any, l’Ajuntament d’Altafulla aconsegueix “dotar d’activitat un espai públic que no tenia vida des de feia 8 anys”, com ha assenyalat el coalcalde Jordi Molinera. Aleshores es va tancar la casa perquè la seva funció havia quedat obsoleta. Antigament era la llar del director de l’Alberg de Joventut Casa Gran, ubicat al carrer de la Placeta i que continua en funcionament.

El que es rehabilitarà ara és la casa que es troba a escassos metres de l’equipament juvenil. Una estructura de casa convencional, amb dues plantes, que ara, canviarà de fesomia interior i que tindrà una nova vida. El projecte per fer-ne la rehabilitació ja està en marxa amb una dotació pressupostària inicial de 60.000 euros de les arques municipals a més d’una aportació de la Generalitat. Aquest pressupost ha de permetre realitzar les obres i el trasllat de Les Bruixes.

El conveni de cessió d’aquest immoble a l’Ajuntament, estableix un “ús compartit” de l’espai, segons ha explicat Molinera, entre Generalitat i administració local per permetre, per una banda, la instal·lació del Centre Obert, i, per l’altra, l’ús de l’espai per reunions o altres activitats similars que es requereixin des de la Direcció General de Joventut de la Generalitat, que manté la propietat de l’edifici. Al seu torn, la planta baixa de les antigues Escoles Teresa Manero serà aprofitat per ampliar la seu de Càritas, que es troba actualment a la primera planta de l‘edifici.

Foto: El Centre Obert d’Atenció a la Infància i les Famílies d’Altafulla es traslladarà a l’antiga casa del director de l’Alberg. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This