Primeres sancions a Altafulla per no dur mascareta i per fer ‘botellón’

REDACCIÓ – Altafulla, 14/8/2020

La Policia Local d’Altafulla Altafulla ha tramitat ja 14 denúncies per incompliment de la normativa de la Generalitat que va obligatori l’ús de mascareta pel carrer. La majoria han estat les darreres dues setmanes, un període en què també s’han denunciat 17 persones  que no han respectat la prohibició de beure alcohol al carrer, el que es coneix com fer “botellón”. Són dues mesures per evitar l’expansió del contagi de la Covid-19.

En aquest període la Policia Local d’Altafulla ha reforçat els controls al carrer, especialment a la nit i entre el col·lectiu de joves, que són els que majoritàriament, també, practiquen el “botellón”. També s’ha posat el focus en els horaris de l’oci nocturn i en la correcta aplicació de les mesures sanitàries i de distanciament social en aquests locals.

Des de la Policia Local d’Altafulla, el seu sotsinspector en cap, Àngel Fernández, explica que, pel que fa a l’ús de la mascareta, s’han fet un centenar d’avisos sense més conseqüències. La denúncia formal es tramita quan la persona advertida no fa cas de les indicacions policials o bé es detecta que la mateixa persona comet la infracció en diverses ocasions, és a dir, que reitera en l’incompliment d’aquesta norma.

Pel que fa a les denúncies per no dur la mascareta posada, aquestes s’envien a la Generalitat perquè sigui l’administració catalana qui en finalitzi la tramitació, que pot acabar amb multes de 100 fins a 3.000 euros, segons els casos.

Respecte a les persones denunciades per beure alcohol al carrer, es tracta d’una infracció de l’ordenança municipal ja existent abans que la mesura fos general a tot el país i, per tant, es tramita seguint les mateixes passes que es feien fins ara. Per últim, des que es va reforçar els controls al carrer, a Altafulla s’han tramitat un total de 5 denúncies per conducció sota els efectes de l’alcohol. L’última aquesta mateixa nit.

Foto: La Policia Local d’Altafulla ja ha posar una trentena de sancions relacionades amb les mesures anti Covid-19. / AJ,. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This