S’alliberarà un nou ‘cabal generador’ des de l’embassament del Gaià a partir d’aquest dimarts

REDACCIÓ – El Catlar, 25/5/2020

Aquest dimarts, 26 de maig, i fins el proper dijous, es durà a terme un nou alliberament de “cabal generador” a l’embassament del Gaià que s’anomena “cabal generador” . L’objectiu d’aquesta actuació i que és la segona vegada que es porta a terme aquest any és alliberar aigua de l’embassament, reduïnt per tant el seu volum embassat, abocant-la al riu amb un cabal que arribarà fins als 3 m3/s.

Els beneficis d’aquesta actuació, que ja s’ha fet anteriorment, són diversos segons l’Agència Catalana de l’aigua (ACA). Per exemple reperfilar la llera o fer que l’aigua arribi fins a mar aportant sediments.  En realitzar l’operació, lògicament el cabal d’aigua circulant pel riu s’incrementarà , per la qual cosa caldrà estar atents als guals i en zones properes a la llera.

Aquesta operació ha estat demanada amb insistència per entitats ecologistes com l’Associació Mediambiental La Sínia o GEPEC-EDC, que fa uns dies va emetre un dur comunicat denunciant els perjudicis a l’entorn del riu Gaià que estava produint el fet de no portar a terme l’operació, ja que les darreres pluges havien fet superar la cota 90, límit en el qual el conveni entre Repsol, empresa propietària de l’embassament, i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) obliga a fer aquest alliberament d’aigua.

Foto: Una imatge del gual de la Resclosa, al Catllar, durat en darrer alliberament de cabal generadir del riu Gaià el passat mes de febrer. / AJ. EL CATLLAR

Hemeroteca

Tweets recents

Share This