ACTUALITAT JOVE l Dansa, la passió en moviment

NOAH COSTA RUIZ

Què és la dansa? Doncs bé, la dansa tal i com la coneixem és el moviment i expressió del cos seguint uns ritmes o normalment música, tot i que aquesta no sigui necessària. Però va molt més enllà. La dansa és una forma d’alliberament del cos i de l’ànima, és el canal pel qual els humans podem transmetre i fer corpori el que sentim, el que ens mou a l’interior. A més, el més gratificant és que cadascú de nosaltres la pot percebre i sentir de forma totalment diferent, veient així com cada persona té el seu propi moviment o manera de ballar, fent de la dansa un art molt personal.

Bé, referint-nos més a la dansa com a disciplina, aquesta és molt àmplia i te moltíssima història. Des de danses antigues per a rituals i cerimònies, arribant al 1600, segle en el que el ballet es va academitzar i es va estendre per Europa, i arribant a l’actualitat, on trobem tants estils de ball com puguem pensar, acompanyats de quasi tots els tipus de música que existeixen.

La dansa no només serveix per expressar o “fer” art, també és una gran manera d’exercitar el cos i desenvolupar millors capacitats físiques i mentals. Això és degut a que la dansa treballa la força, la flexibilitat, la potència i explosivitat i la resistència. Però tret d’aquests elements més físics, també ajuda a millorar la coordinació, la memòria, la concentració, la dissociació corporal (capacitat de realitzar més d’un moviment simultani amb diferents parts del cos), l’equilibri i una coneixença i connexió més personal. Sense esmentar que és un exercici molt divertit i dinàmic acompanyat de música, que sempre motiva i alleugera el cansament.

L’estil de dansa que actualment estem aprenent a l’Espai Jove es diu commercial dance. Aquest estil va sorgir amb un clar objectiu: fer coreografies d’acompanyament per als artistes de pop. Tot va començar amb Michael Jackson, qui a banda de ballarí i cantant, va ser el pioner en afegir coreografies molt estètiques i visuals als seus videoclips i performances (clars exemples com la coreografia de Thriller o la de Ghost). Madonna va ser un altre gran exemple de la incorporació de ballarins a l’escenari o vídeos musicals.

L’estil commercial no té una tècnica pròpia com el hip hop, el jazz o el contemporani. Això es deu a que l’objectiu del commercial és la creació de coreografies, i per això agafa tècnica i passos bàsics de diversos estils com ara: el hip hop, locking, waacking, house, jazz, contemporani, dancehall, afrobeat, etc.

Jo em dic Noah, tinc 21 anys i ara mateix estudio i em dedico a la dansa. Ballo diversos estils dins el món urbà, especialitzant-me en el commercial, el hip hop i K-pop. Cada dia em formo i prenc classes per a polir la meva tècnica i seguir aprenent i desenvolupant el meu propi estil i fomentant la meva evolució personal. Alhora, soc professor de dansa i imparteixo classes a tothom que vulgui aprendre a ballar, ja que tant la dansa com ensenyar m’apassionen. A més a més formo part d’un grup de K-pop anomenat Risin Star, amb qui fem exhibicions, participem a shows, donem tallers i fem masterclass, concursem a diferents esdeveniments i fem gravacions per a les nostres xarxes socials

Hemeroteca

Tweets recents

Share This