Torredembarra crea el primer refugi climàtic a Cal Dània

REDACCIÓ – Torredembarra, 1/1/2024

Cal Dània ha estat l’indret triat per a la creació del primer refugi climàtic a Torredembarra per a població vulnerable. Cal tenir present que en aquest espai es troben els horts ecològics per a gent gran que gestiona la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament i que, properament, està previst que s’hi incorporin persones amb diversitat funcional quan els horts socials s’adjudiquin a entitats sense ànim de lucre.

Els refugis climàtics estan constituïts per zones d’ombra que permeten mitigar l’efecte albedo que dona lloc a l’anomenada “illa de calor”. En aquesta ocasió, s’han plantat sis mèlies i quatre lledoners repartits per les zones d’esbarjo properes a la barbacoa. Cap al final de Cal Dània s’hi han plantat un seguit d’arbres fruiters: dos figueres, dos tarongers, tres cirerers, dos llimoners i dos nesprers.

En no haver-se instal·lat mai cap refugi climàtic d’aquestes característiques a Torredembarra, es fa necessari fer aquesta prova pilot a Cal Dània que, en cas de prosperar, s’estendria a altres indrets freqüentats per població vulnerable (infants, gent gran…).

Altres millores a Cal Dània

La regidora de Sostenibilitat, Angie Muñoz, ha explicat que aquesta actuació s’emmarca en tot un seguit d’accions previstes per a remodelar les instal·lacions municipals de Cal Dània. Amb el pressupost del 2024, es preveu homogenitzar el perímetre dels horts, instal·lar un desfibril·lador i dur a terme diverses reparacions. També ha explicat que els serveis municipals redactaran un pla integral de remodelació i que s’hi incorporaran peticions que han fet les mateixes persones usuàries dels horts en la recent reunió anual.

Foto: Plantació del refugi climàtic de Cal Dània. / AJ, TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This