CARTES DELS LECTORS l Soroll nocturn i caos circulatori

NATÀLIA CASASÚS

Al carrer Tarragona entre Ferran de Querol i Plaça Catalunya, ens ha tocat la loteria: tenim un bar que pot tenir obert fins a quarts de tres de la matinada sense mantenir cap respecte pel descans nocturn dels veïns, superant els decibels permesos per l’hora; a la nostra habitació 35-45dB. El màxim permès per la Generalitat és de 30dB a la nit.

Aclariment: l’escala de decibels (dB) és una escala logarítmica. Augmentar en 10dB vol dir multiplicar x10 la intensitat sonora. Augmentar 20dB; x100 la intensitat sonora. Augmetar 3dB; x2 la intensitat sonora.

Tenim també un bar on a l’estiu, cada diumenge al vespre, hem de sentir sí o sí un concert en directe amb uns decibels excessius (80-85dB al menjador de casa); ens hem de cridar per parlar mentre sopem. Per postres, la Plaça Catalunya l’han tallat al trànsit i això implica una invasió de cotxes aparcats (que no són els dels veïns…) que quan volen sortir han de maniobrar sobre la vorera (que fa pena de veure) envaint els guals. També s’han vist tres cotxes, un al costat de l’altre (el del mig davant la pilona que talla la Pl. Catalunya). Aquest cap de setmana, fins i tot un cotxe aparcat damunt la vorera! Tant difícil és aparcar a l’aparcament gratuït del passeig de la sort i caminar una mica!!!

Malgrat les moltes instàncies, queixes i suggeriments dels veïns, no hi ha manera que l’Ajuntament de Torredembarra doni resposta eficaç a la problemàtica d’aquest tram del carrer Tarragona: impossible dormir, invasió de cotxes als guals i voreres, caos de circulació en un carrer sense sortida des de les obres a la Plaça Catalunya. Sembla mentida tanta inoperància davant d’una problemàtica que no sembla tan complicada.

Sóc de la Torre de tota la vida i em fa ràbia haver-me de plantejar marxar de casa per no poder descansar a les nits i no poder viure a casa meva

Hemeroteca

Tweets recents

Share This