EDITORIAL l El Club Marítim Torredembarra, en perill

Des que l’any 2008 va caducar la concessió de Costes de l’Estat, el Club Marítim Torredembarra viu en una incertesa que afecta greument el seu futur, almenys per a mantenir el seu model actual. El Govern estatal no li ha renovar la concessió i vol que s’apliqui la Llei de Costes, cosa que obligaria a fer canvis importants en les instal·lacions, el més important dels quals seria derruir la nau de més de mil metres quadrats que serveix no només de magatzem de les embarcacions a l’hivern sinó com a taller de reparació d’aquestes i també de centre de formació i de gestió de l’Escola de Vela, per on passen centenars d’infants i joves torrencs i del Baix Gaià cada any.

D’aquest greu problema de l’entitat esportiva de Torredembarra que compta amb més socis ja n’hem parlat anteriorment al Torredembarra Actualitat, però la situació no ha millorat i en aquest número hem volgut aprofundir-h entrevistant el president del Club Marítim Torredembarra, Xabier Bengoetxea. Una de les coses que demana Bengoetxea és més suport de l’Ajuntament de Torredembarra. Potser ha arribat el moment que el consistori torrenc tingui un paper més important en aquest conflicte i aposti decididament per una solució que eviti que l’aplicació “salvatge” d’una legislació feta des d’un despatx de Madrid o de Barcelona freni dràsticament el dinamisme d’una entitat sense ànim de lucre i que fa un servei al municipi que des de l’administració no es pot oferir.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This