ENTREVISTA l Francesc Larios: “Aquest mandat serà un punt d’inflexió per a la Pobla”

REDACCIÓ

En les darreres eleccions Esquerra Republicana ha aconseguit la majoria absoluta a la Pobla. Quina ha estat la clau d’aquest resultat?

En unes eleccions locals no pesen tant els colors polítics. Vam voler centrar-nos molt en la gestió dels darrers quatre anys i en el grup de persones que ens presentàvem. Fins i tot, amb la pandèmia, vam poder demostrar que sabem el que fem. Fa quatre anys hi havia la inèrcia positiva del partit a nivell nacional; quatre anys més tard no era tan positiva i, malgrat això, a la Pobla Esquerra augmentem un 50% en regidors. De quatre a sis i majoria absoluta. El fet que a nivell municipal pugem crec que té una lectura molt positiva

L’equip de govern, excepte l’alcalde, és nou respecte l’anterior.

Dels altres tres regidors que havia, dos van formar part de la llista tancant-la, ja que per motius professionals no podien continuar. Des de fora costa veure la molta feina que hi ha en un Ajuntament petit -entre cometes perquè ja estem a prop dels 3.400 habitants- i qui està aquí ha de saber que és per quatre anys i és molt intens. La idea era buscar persones molt participatives i que reunissin aquestes qualitats i un caràcter idoni per poder ser regidors. S’han adaptat molt ràpid i són persones amb molta energia i moltes idees.

En aquests quatre anys que venen quins són els principals projectes que volen tirar endavant?

Hi haurà molta continuïtat del que hem fet els darrers quatre anys, però aquest mandat serà un punt d’inflexió pel que és la Pobla. Comencem el mandat amb moltes coses en marxa. Abans d’acabar l’any hem de començar les obres de la plaça de la Bassa i del passeig de l’Estació, que es fa tot nou perquè està en unes condicions molt dolentes, amb els panots aixecats per les arrels des arbres. L’any que ve tirarem endavant el projecte de la Biblioteca Centre Cultural, que s’ha endarrerit molt, i també reobrirem el ZEM. Abans d’acabar l’any, si tot va bé, tindrem un parell de pistes de pàdel. Seran anys de molta inversió.

I a nivell festiu i cultural?

Intentarem cohesionar les entitats i les urbanitzacions per convertir la Pobla en un referent en els municipis de la nostra mida. Volem estar a l’avantguarda. La Fira Medieval la canviem de dates i d’emplaçament. La farem a inicis de setembre i a l’Ermita amb la idea d’aprofitar aquest entorn perquè sigui més atractiva. Ja que tenim aquest espai que des del mes de març és municipal, en voleu treure el màxim profit.

L’estiu és molt intens a la Pobla.

Des del 29 de juliol, que vam començar amb la festa del segon aniversari del Gall, tots els caps de setmana fins a la Festa Major hi ha algun tipus d’activitat a la Pobla. El fet que un turista sàpiga que el cap de setmana al poble del costat de Torredembarra hi ha activitats farà que vinguin. I també que la gent dels pobles dels voltants no pugin només quan hi una festa grossa com la Festa Flashback, que la farem a la Pobla per segon any consecutiu, sinó també pel Concurs de microteatre  o un concert.

Els camins per fer senderisme i BTT és un altre punt d’interès de la Pobla. Tenen previstes iniciatives per potenciar-ho?

Una de les coses bones que té el Baix Gaià és aquesta xarxa de camins i la Pobla està força al centre i amb una extensió de 12,3 km2, que és prou gran. Li hem de treure profit a això i el regidor d’Esports, que també porta camins, l’Èric Vicens, ha preparat un targetó per segellar les caminades per fomentar el senderisme i conèixer el terme aprofitant aquesta xarxa de camins. I a final d’any es farà un certificat amb les rutes que s’han fet i els quilòmetres.

Com l’estan afrontant la sequera?

L’aigua cúbics que traiem dels pous és molt semblant a l’estiu passat. Algun pou treu menys aigua però n’hem recuperat algun altre que el compensa. Aquest any, ja sigui per la conscienciació de la gent o per les previsions que ha fet la Generalitat, s’està gastant menys aigua. No hem hagut de fer cap tall. L’any passat per Sant Joan ja en vam fer un. Amb una mica de sort, enguany no haurem de portar cubes d’aigua, però tenim preparada una partida pressupostària per si veiem que els dipòsits es buiden. Això és una solució a curt termini. Al final hem d’anar a buscar aquest equilibri i no gastar més aigua de la que ens donen els pous.

Com està la connexió al CAT?

És un dels projectes que tenim en ment perquè els pous són molt inestables. El pou més nou, que és el de Rubials i té set o vuit anys dona el cinquanta per cent d’aigua de quan va començar a funcionar. Hi ha un esborrany de projecte que ens estan actualitzant perquè han canviat molt els preus i els tipus de materials. Ho farem en fases.

Quines seran aquestes fases?

La primera fase connectaria la canonada que passa pel costat de l’autopista amb el dipòsit de Poblamar i això ens asseguraria que l’aigua de l’Ebre, que ara tenim com una reserva, sigui nostra. Això farà que l’aigua del Castell no hagi de baixar a la zona sud del municipi i hi guanyarem tots. A llarg termini s’hauria de ser una segona fase a l’alçada del cementiri i una tercera fins el dipòsit que està més elevat.

Foto: Francesc Larios inicia el seu segon mandat com alcalde de la Pobla de Montornès. / CEDIDA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This