‘Paradetes’

VIC JOTA

Fa uns mesos, el mateix migdia de diumenge que els Nois de la Torre van guanyar el concurset (exaequo amb els de Berga però ho poso així, entre parèntesi perquè, clar, és Berga), el Toni Luco me va cridar: “VicJota! A veure si escrius de castells!” I jo li vaig dir “Claro que sí, Toni Luco. Avui mateix m´hi poso”.

Vam festejar molt aquell dia, i l´endemà era dilluns i, bueno, ja sabeu, després era dimarts i així successivament fins avui, i el VicJota no va escriure mai de castells. No passa res, la temporada comença ara. Ja ho farem. Confia en mi, Toni Luco.

Ara de lo que vull parlar és de política. Política municipal. D´una cosa molt concreta sobre la política municipal i el seu màrqueting i la proximitat de les eleccions municipals. Vull parlar de les paradetes dels partits.

Hi algo entre nostàlgic i ridícul en les paradetes que munten els partits a places i carrers cèntrics i de gran trànsit de vianants. Acostuma a ser un tendal de tela o algun material sintètic que la imita, suportada sobre 4 pals que normalment fa uns 2 metros i escaig, amb una taula plegable sota, amb tot de marxandatge del partit. Acostuma a haver-hi entre 3 i 6 persones molt vinculades i entregades a la causa i algun pòster o cartel del candidat o candidata ( o, com he vist aquest cap de setmana, la candidata i el número 2, a una composició que hagués signat qualsevol del club de facebook Design is my passion).

Ha servit mai a ningú una d´aquestes carpes? Ha fet canviar el vot a algú? Ha atret mai algú més que acòlits coneguts de l gent que hi ha a la carpa o gent avorrida que fa preguntes per passar el matí. Cal inundar el poble de marxandatge amb els colors del partit saben que això no canvia res?

Potser s´haurien de revendre totes aquestes carpes i taules plegables i estalviar per, com també he vist aquest cap de setmana, pots fer el mateix, però des d´una antiga oficina, al mig del poble, amb un gran aparador.

Tan de bo trobar-nos paradetes de partits polítics a Wallapop abans de les eleccions, perquè segur que en veiem alguna després.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This